Personal growth, all-round training


We strive for excellence

Comitted to sustainable development

Teamwork
to scale the heights


Student-centred training

A transparent university


Bespoke teaching

News
 • 21.05.15.-La professora del Grau de Fisioteràpia de la UVic-UCC, Cristina Font, viatjarà a l’Àfrica el proper 26 de maig per participar al programa FISIÀFRICA de formació de fisioterapeutes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és enfortir el sistema de salut de Moçambic i Gàmbia a partir de la col·laboració de diverses universitats dels Països Catalans que formen part de la Xarxa Vives, entre les quals hi ha la UVic-UCC. Font, que serà al continent africà fins al proper 17 de juny, impartirà l’assignatura Physical Agents in Physiotherapy. Ella és la primera professora de la Universitat que participa en aquest projecte.
   
  La formació de fisioterapeutes a l’Àfrica va començar l’octubre del 2014. Les classes es fan a la Universitat de Gàmbia i hi participen professors dels centres col·laboradors. Font explica que l’oportunitat de «formar futurs fisioterapeutes que puguin ajudar a la població que fins ara no té accés a aquest tipus de professionals» és la principal inquietud que l’ha portat a embarcar-se en aquest projecte. La professora recorda que el programa de formació «contribueix a la millora de qualitat de vida en països que encara tenen necessitats», i es mostra satisfeta de formar part d’un projecte que considera un repte «personal i professional».
   
  Els estudis que imparteixen els docents de FISIÀFRICA estan adaptats a la realitat dels dos països i es té en compte la disponibilitat de recursos i els problemes de salut més comuns. El programa forma fisioterapeutes per contribuir a la reducció de les limitacions funcionals de la població generades com a conseqüència de malalties o traumatismes. Aquests problemes físics són una de les causes de la pobresa de Moçambic i Gàmbia i es converteixen en un obstacle que frena el desenvolupament.

 • 21.05.15.- La segona edició de la UVic Health Meeting tindrà lloc el proper dijous 28 de maig amb tema Salut Digital, que s’analitzarà des de diversos punts de vista per generar debat i opinió amb membres actius i representatius del sector. Les conferències se centraran en tres temàtiques: medicina, tecnologia i empresa. Com ens afectarà en el futur l’obtenció, emmagatzematge, gestió i anàlisi de dades biomèdiques per obtenir informació i generar coneixement? Com poden els investigadors treure profit d’una quantitat tan gran d’informació? Com haurien de gestionar els treballadors de la salut aquesta complexitat sense deixar de tenir en compte tots els aspectes relacionats amb la protecció de dades i l’ètica? Com funcionen aquests sistemes d’informació a la pràctica? Algunes d’aquestes preguntes i altres que sorgeixin en el debat es procurarà que trobin resposta en la mateixa jornada.

  La jornada, dividida en blocs per poder debatre de forma activa i profitosa entre els assistents, començarà a les 9:30h amb la benvinguda per part del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el comissionat per als estudis de Medicina a Vic, Josep Arimany, i el director de la Fundació TicSalut i director de la Càtedra Tic i Salut de la UVic-UCC, Francesc Garcia Cuyàs. La conferència inaugural, a les 10h, anirà a càrrec de Lluís Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic (CDIC) i president de l’European Society of Radiology (ESR), que parlarà de la revolució de la imatge com a avenç en el diagnòstic mèdic. A continuació, a les 10:40h, la directora de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC, Núria Terribas, farà una ponència sobre bioètica i big data en salut. Després d’una pausa-networking, Ferran Sanz, director de IMIM-UPF Research Programme on Biomedical Informatics (GRIB), parlarà dels reptes i les oportunitats del big data i la recerca biomèdica. A les 12:20h, el director de CreaFutur, Guillem Ricarte, tractarà el tema del big data des del punt de vista de l’empresa sanitària. A les 13h, la directora general del Parc Científic de Barcelona (PCB) i CEO de Biocat, Montserrat Vendrell, explicarà el rol de digital health dins del KIC Salut de l’EIT. Per acabar, les conclusions sobre la gestió del digital health en l’entorn hospitalari aniran a càrrec del director general del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). La degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Mireia Subirana, clourà la trobada. L’assistència és gratuïta amb inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: http://www.uvic.es/health-meeting/inscripcio

  La UVic Health Meeting és una jornada sobre l’àmbit de la salut que organitza la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya una vegada a l’any. Els objectius de la trobada són consolidar la vinculació i el compromís de la UVic-UCC amb el sector de la salut, i reforçar la relació entre els professionals, l’empresa i el món acadèmic per tal d’enfortir el sector sanitari. La UVic Health Meeting s’especialitza en una temàtica diferent cada any, amb la idea de generar debat i opinió amb membres actius i representatius del sector i aconseguir col·laboracions transversals entre les diverses parts.

 • 21.05.15.-La UVic viu avui la 6a edició de la seva Festa Major amb una jornada plena d’activitats pensades perquè els membres de la comunitat universitària puguin gaudir de la gastronomia, la música i la festa. Aquest matí, a les 9:30h, s’ha donat el tret de sortida amb un esmorzar low cost. A les 10.30h, la monitora de zumba Natalia Montoya ha ofert una masterclass gratuïta al pati de l’Edifici F. Acte seguit, els Emboirats de la UVic han fet una demostració castellera davant de l’edifici de Rectorat. El pregó de la Festa Major, a càrrec del DJ de Màxima FM, Ernest Codina, ha marcat l’inici oficial d’aquesta jornada festiva. El dinar de Festa Major s’ha fet a les 14h al mateix pati, hi han assistit unes 150 persones, i ha estat amenitzat per la música en directe del grup “Abril, maig, juny”, i els monòlegs de Miguel Àngel Marín. I a partir de les 4 de la tarda, s’ha fet la Gimcana Porcina 2.0. Però la 6a edició de la Festa Major de la UVic encara no s’ha acabat. A les 8 del vespre s’iniciarà la ruta correbars pels bars de la zona universitària al compàs de la txaranga Steack Band. I a partir de les 10 de la nit tindran lloc els concerts a Les Pockets de la mà d’Ítaca Band i al AlQuadrat, seguit de la música dels DJ’s d’Ernest Codina i Guillem Sánchez. Finalment, l’Unigresca de Festa Major de la Ladisco Vig serà l'encarregada de posar el punt i final a aquesta jornada festiva.

 • 14.05.15.- Ahir va tenir lloc la primera edició de l’UVic Campus Market, protagonitzada per les empreses que participen a la plataforma de descomptes UVals, al campus Vic de la UVic-UCC. El mercat, obert a tota la comunitat universitària, es va instal·lar al pati de Miramarges de 10h a les 19h. A les 13h, el vicerector d’Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC, Pere Quer, acompanyat per la directora del Servei d'Atenció a la Comunitat Universitària, Montse Simon, i del responsable del projecte UVals, Sergi Cunill, va fer la visita institucional. 
   
  A l’UVic Campus Market s’hi podien trobar parades de diferents categories –bars i restaurants; bellesa i benestar; comerç i botigues; esport, oci i lleure; i viatges i escapades– que oferien descomptes i promocions pensats per a la comunitat universitària. Al llarg del dia es van dur a terme diversos sortejos dels productes i serveis que cada parada regalava. Per participar-hi calia inscriure’s a la parada corresponent. 
   
  Es tracta d’una activitat organitzada des del Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària (SACU), en el marc del Projecte FemUVic i la plataforma d’avantatges i descomptes UVals, i pensada per fer-la un cop a l’any. Les empreses que han participat en aquesta primera edició de l’UVic Campus Market són:
   
  Autoescola Rosanas
  Bar Restaurant Toc d’Àngel
  Bar Restaurant Zèfir
  BASE Esports Estel
  Campurent
  Campuvic Viatges
  Circuit d’Osona – Escuderia Osona
  Club Atlètic Vic
  Club Natació Vic – ETB
  Decathlon Vic
  Egovic
  Fruites A. Higueras
  Indoor Padel Vic
  Intersport Horitzó
  La Cackery
  La Tavella
  Sant Tomàs
  Mas Gurumbau Golf – Pitch&Put
  Òptica del Campus
  RACC Connect
  Sistema Eduard Perruquers
  Sony Center Vic
  Tot Moda Sport
  Viatges Ala Delta
  Spinelli&Co CupCakes
  Centre Estètica Mimo
  Vic Estil Perruquers
  Centre d’Estètica Dolors Aguilar
  ESL Idiomas
  Fetzig
  Itaca Vic
  Farmàcia Anna Pou
  Telepizza
  Qi Salut
  Balmes Blancs
  Hípica Malla
  Masallera Coach
  BBVA
   

 • 28.04.15.-El rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i el director general de Seidor Consulting, Josep Benito, han signat avui un conveni marc de col·laboració entre ambdues entitats que contempla, entre altres coses, desenvolupar conjuntament activitats de docència, transferència del coneixement i difusió. L’acord preveu també la promoció de relacions de caràcter acadèmic i professional entre ambdues institucions. A banda, també s'ha signat un conveni específic amb l'objectiu de regular la participació de la UVic-UCC en el projecte d'anàlisis de l'ús del control gestual en els videojocs, realitzat conjuntament amb Seidor a través de l'assignatura "Projectes Integrats" del Grau de Multimèdia de la UST. En aquest cas, la UVic-UCC desenvoluparà tasques que consistiran a fer anàlisis dels videojocs actuals que utilitzen control gestual i l'estudi de les diferències en el control gestual utilitzant els dispositius Leap motion i Myo. La realització d'aquest projecte implica la cessió de material multimèdia a la UVic-UCC per part de l'empresa. 

   

 • 21.04.15- Ahir a la tarda el rector Jordi Montaña va presentar “La UVic-UCC, un altre model d’universitat, i el valor afegit que aporta a Ripoll i al Ripollès” a la sala Josep M. Anglada de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll. El rector va explicar les línies estratègiques de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el que fa la institució al territori ripollès. També hi va haver torn obert de preguntes, on el tema de més interès van ser les pràctiques a les empreses. Prèviament a la conferència, l’alcalde de Ripoll i patró de la Fundació Universitària Balmes, Jordi Munell, i alguns regidors van rebre el rector a l’Ajuntament del municipi, on Jordi Montaña va signar el llibre d’honor. A continuació, es va fer una visita a la Portalada Romànica de Ripoll. Aquesta activitat està inclosa dins el programa Fem UVic-UCC Territori.

1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda