A transparent university

A transparent university

Comitted to sustainable development

Comitted to sustainable development

We strive for excellence


We strive for excellence

Bespoke teaching


Bespoke teaching

Personal growth, all-round training

Personal growth, all-round training

Teamwork</br>to scale the heights

Teamwork
to scale the heights

Student-centred training


Student-centred training

Make the most of summer!

Make the most of summer!

News
 • 06.07.2015

  Aquest migdia l’Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya ha acollit el primer debat dels candidats i plataformes a la presidència del FC Barcelona, organitzat per la UVIC-UCC, Nació Digital, amb la col·laboració de la plataforma Manifest Blaugrana. Hi han participat Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa, i en representació de Seguiment FCB, Marc Cornet. El president sortint de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, ha declinat la invitació a participar en aquest primer debat.

  Els candidats i plataformes que, a dia d'avui, han superat el tall de les signatures, han estat rebuts pel vicerector d'Ordenació Acadèmica, Pere Quer; el degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació, Xavier Ferràs; i el degà de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes, Joan Soler.

  Aquest col·loqui, que ha servit per conèixer els diferents punts de vista dels candidats respecte el funcionament del club i la seva governança, s’ha estructurat en 4 blocs: mesures de creixement econòmic de l’entitat, projectes patrimonials a emprendre, concepte esportiu i poliesportiu i dimensió social i gobernativa. Per la seva banda, Joan Laporta ha exposat la idea de buscar nous patrocinadors i d'optimitzar al màxim els actuals, i ha dit que parlarà amb l'alcaldessa de Barcelona per remodelar l'estadi o fer-lo nou. Ha dit, també, que "volem un club instal·lat en la victòria, per això incorporarem persones vinculades a un estil de joc genuí". Laporta ha afirmat que amb ell el club tindrà un compromís clar amb el procés d'independència ja que "el Barça ha d'anar al ritme que batega el país".

  Pel que fa Agustí Benedito, ha dit que en breu anunciarà un acord de patrocini per al Barça i "una manera de fer una grada d'animació sense violents". També ha comentat que no es pot comprometre a donar suport a l'Espai Barça, però que aposta per fer una inversió de 50 milions d'euros per introduir millores a l'estadi. Benedito ha dit que "no vull convertir el Barça en un actor polític, sinó en un club implicat, a prop de la gent que més ho necessita".

  Per altra banda, Toni Freixa ha parlat de la voluntat de projectar els ingressos comercials aprofitant la força de la marca Barça i de seguir amb l'Espai Barça, avalat pels socis. També ha proposat un model de blindatge de la Masia i programes de descompte d'entrades per als socis sense abonament. Freixa ha expressat la seva voluntat en que "el Barça acompanyi el que decideixi el poble de Catalunya, però, alhora, sense fer cap discurs que ofengui algun culer".

  I, en representació de Seguiment FCB, Marc Cornet ha comentat la necessitat de donar més facilitats als socis, amb la creació d'una primera graderia d'animació, una agència de viatges pròpia, i la idea de recuperar l'entesa entre els jugadors i l'afici. Per un altre cantó, també ha dit que aposten per "un model d'organització transversal i per un club que remi en la mateixa direcció, sense guerra d'egos".

  El debat, moderat pel vicedegà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic, Xavier Ginesta, l'ha clòs el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, demanant que el futur president del Barça tingui molt present el paper de les universitats en la seva gestió.

 • 02.07.2015

  El proper dilluns, 6 de juliol, a les 13 hores, tindrà lloc a l’ Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya el primer debat de candidats a la presidència del Barça, organitzat per Nació Digital, amb la col·laboració de la plataforma Manifest Blaugrana.
   
  Aquest col·loqui comptarà amb la presència dels candidats oficials a les eleccions, un cop hagin presentat el mínim de 2.534 signatures vàlides el proper divendres 4 de juliol.
   
  A dia d'avui, han confirmat la seva assistència els precandidats Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa, Jordi Majó i Jordi Farré, tots ells pendents encara de superar el tall de signatures.
   
  El debat serà obert a la ciutadania i es podrà seguir en directe a través de l'emissió en streaming, disponible al web de Nació Digital.
 • 29.06.2015

  Un projecte d’emprenedoria que ha comptat amb el suport i la col·laboració de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha estat un dels 5 seleccionats, dels 138 realitzats arreu de l’Estat espanyol, per a ser exposat i presentat al Palau de Congressos de Girona, davant la reina d’Espanya, en el marc de les jornades del fòrum Impulsa de la Fundació Princesa de Girona.

  El projecte, anomenat “Re-viure”, l’han portat a terme 25 alumnes de quart d’ESO de l’Institut Mare de Déu de la Candelera de l’Ametlla de Mar, que han creat un hivernacle a base de material reutilitzat i n’han fet l’automatització a través d’un ordinador creat per ells mateixos a partir de material d’altres ordinadors que ja no servien. La UVic-UCC, a través de la Unitat d’Emprenedoria i el Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE), juntament amb la Fundació Trilema han fet el seguiment del projecte. Totes dues entitats són promotores d’ “Educar el talent emprenedor”, un programa de formació que ofereix al professorat les claus per a l’entrenament de la competència emprenedora a l’aula, així com l’acompanyament en el disseny i la implantació de projectes de foment del emprenedoria en els centres educatius.

  La segona edició del programa, que s’ha realitzat de l’octubre de 2014 al maig de 2015, ha estat centrada en “Aprendre a emprendre”. Aquesta ha inclòs tres jornades presencials de formació per iniciar la metodologia de projectes d'emprenedoria i la manera d'avaluar-la a classe amb acompanyament dels docents en el disseny del projecte; visites als centres participants per fer l’acompanyament i l’avaluació del disseny i implantació d'un projecte d'emprenedoria; i una jornada autonòmica de bones pràctiques amb la presentació dels projectes implantats i una reflexió sobre la repercussió que han tingut en l'aprenentatge dels alumnes. La formació s’ha realitzat a Aragó, Castella-Lleó, Catalunya (Vic), Comunitat Valenciana i Extremadura.

 • 29.06.2015

  El rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i el director general de la Fundació Ship2B, Xavier Pont, van signar dijous un conveni de col·laboració entre ambdues entitats. La finalitat d'aquest acord és l'impuls de projectes innovadors, rendibles, escalables i d'alt impacte social, en el marc dels programes d'acceleració de la Fundació Ship2B. En aquest sentit, la UVic-UCC oferirà mentoratge i assessorament en els projectes que participen al programa B-Challenge, el programa d'acceleració d'innovacions socials, i intentarà replicar models de negoci social d'èxit en altres indrets, amb emprenedors locals, entre altres.

  Ship2B (www.ship2b.org) és una fundació que té per missió impulsar projectes, públics i/o privats, d'innovació social, amb l'objectiu de donar resposta a les problemàtiques i els reptes econòmics, socials i mediambientals de la societat. Des de la Fundació s'entén una empresa social com la que té per missió i intenció la resolució d'un problema social o mediambiental clarament identificat, que busca ser econòmicament sostenible i rendible, que prioritza la reinversió dels beneficis en la causa social i que es comporta èticament. 

  Per aconseguir el seu objectiu disposen de dos programes d'acceleració per a emprenedors, B-Challenge i B-Ready, i la seva comunitat d'impacte, B-Funders. A través d'aquests, Ship2B selecciona els millors projectes, els hi busca mentors i els ajuda a obtenir finançament. En aquest cas, el rol de la UVic-UCC és el d'assessorar els projectes escollits i, si hi ha possibilitat, posar-los en contacte amb els seus grups de recerca a través de l'Oficina de Recerca i Transferència de Coneixement (OTRI). 

  Alguns dels projectes accelerats des de la Fundació Ship2B l'any 2014 són una plataforma online per intercanviar joguines de segona mà, una xarxa professional per a empreses que volen contractar persones amb discapacitat, o una plataforma que recompensa les coses bones que fas pel teu entorn, entre altres.

 • 27.06.2015

  27.06.15.-  Avui dissabte, la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC ha acollit la segona edició del torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), competició de robòtica d'origen asiàtic que impulsa la Fundació EducaBOT, adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. Hi han participat nou equips provinents de Vic, Platja d’Aro, la Garriga, Vilassar de Mar, Torelló i Sant Salvador de Guardiola.
   
   
  L’equip "Els Marrecs de Vilassar" de Vilassar de Mar, format per Ariadna Pagès, Nil Toledano i Eduard Pucurull, han estat els guanyadors de la categoria Regular Elementary per a estudiants de 7 a 12 anys; mentre que els "Nebitobi" de Sant Salvador de Guardiola, format per Néstor Bravo i Biel Majó, han guanyat en la Regular Junior High, categoria per a estudiants de 13 a 15 anys. Els vencedors tindran accés a la final estatal que tindrà lloc al Cosmocaixa a Barcelona, el proper 11 d’octubre, i que competiran per aconseguir lloc a la final mundial que es disputarà a Doha (Qatar) a finals de novembre. El campionat s’emmarca en el conjunt de 18 tornejos classificatoris que la Fundació EducaBOT organitza enguany a tot l’Estat.
   
  El repte a resoldre enguany estava inspirat en la descoberta dels fons marí. Una de les peculiaritats d’aquesta competició és que el robot s’ha de construir completament el mateix dia de la competició i només es pot utilitzar material de la marca Lego en un camp de joc d’unes dimensions de 2’37m x 1’15m.
   
  El lliurament de premis ha anat a càrrec de Carles Soler, president de la Fundació EducaBOT, i del Dr. Jordi Villà, vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC. Carles Soler ha destacat que la World Robot Olympiad és "una oportunitat d'aprenentatge i de noves experiències", hi ha desitjat que els participants hagin gaudit tot aprenent. Per la seva banda, Jordi Villà, ha felicitat tots els participants per la qualitat dels robots i els ha encoratjat a seguir treballant cada dia per arribar a ser bons enginyers.
   
  El programa de Robòtica Educativa de la UVic-UCC organitza competicions de robòtica per tal de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques i desenvolupar habilitats en l’àmbit tecnològic. També busca fomentar un itinerari formatiu integral en l’àmbit de la robòtica, des de l’educació primària i secundària fins al graduat i doctorat universitaris.
   
  Equips participants:
   
  Regular Elementary amb el repte “Pearl diving” : Arobot Dangerous (Platja d’Aro), Marrecs de Vilassar (Vilassar de Mar), Roboticat Vallès Elementary (La Garriga), Pescamoons EV3 (Torelló) i Arobot LegoUniverse (Platja d’Aro).
   
  Regular Junior High, amb el repte: Treausure Hunt: Nebitobi  (Sant Salvador de Guardiola), Arobot Infinity (Platja d’Aro) Cataplans (Vic) i Roboticat Vallès Junior (La Garriga).
   
 • 12.06.2015

  12.06.15.- La cinquena edició de la Internacional Workshop on Higher Education (IWHE), que organitza la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) al Campus UVic, s'ha tancat avui. El certamen ha permès potenciar i visibilitzar l'activitat acadèmica i de recerca que es desenvolupa a la Universitat i ha contribuït a posicionar-la a nivell internacional. Durant aquests quatre dies, han visitat el Campus UVic acadèmics, professors i investigadors internacionals de prestigi que han mantingut xerrades i debats amb els experts locals per tal de dimensionar internacionalment la recerca que es porta a terme a la UVic-UCC. La IWHE també ha permès establir aliances entre professors i universitats per tal de desenvolupar projectes de recerca conjunts en el futur.
   
  Les jornades de workshop es van inaugurar dimarts amb la conferència de Colin Fudge, president del Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT). Fudge va parlar del futur de la institució universitària en un entorn canviant i globalitzat i va assenyalar les tendències en educació superior que cal tenir en compte per a la planificació estratègica. «Cal implantar una estratègia de futur per ser millors i no necessàriament per a ser més grans», va afirmar el professor, que també va destacar «l'ambició i la joventut» de la UVic-UCC com a dos elements que la poden ajudar a tirar endavant. La inauguració de la IWHE va estar presidida pel rector, Jordi Montaña, que va destacar el valor del certamen com a eina «per a conscienciar a tots els estaments de la comunitat universitària i a l'entorn empresarial dels beneficis, reptes i requeriments de l’estratègia internacional». A l'acte també hi va assistir Enric Banda, director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, l'entitat que patrocina la IWHE.
   
  Desenes d'experts de diverses àrees de coneixement
   
  Al llarg de la cinquena edició de la Internacional Workshop han passat per la UVic-UCC experts d'àrees de coneixement molt diverses. La doctora en Psicologia per la Universitat de Harvard, Shelley Carson, va oferir ahir una conferència sobre la creativitat en el marc de les sessions sobre Economia i Empresa. Carson va explicar com la desinhibició cognitiva contribueix a la creativitat a través d’una sessió molt dinàmica. La doctora està convençuda que “la creativitat enriqueix la nostra vida” i creu que “tothom té potencial per ser extremadament creatiu”. “La preparació, la incubació, la il·luminació, l’avaluació, l’elaboració i la implementació són els passos de la creativitat”, va afegir. En aquest sentit, Carson aposta per cultivar l’espontaneïtat, ja que considera que la desinhibició cognitiva potencia l'esperit creatiu de les persones.
   
  L'esport també es va fer un lloc a la IWHE per primer cop des que es va posar en marxa aquest certamen. El director del Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, Javier Peña, va encetar dimecres un simposi sobre esports col·lectius. Peña va parlar de l'anàlisi del rendiment esportiu i va dibuixar les oportunitats que s'obren ara amb les noves tecnologies. Tot seguit, el doctor de la Universitat Politècnica de Cartagena i expert en màrqueting esportiu, José Antonio Martínez, va analitzar la rendibilitat dels patrocinis. Martínez va recomanar a les empreses patrocinadores que busquin l'exclusivitat. Per últim, el professor de la Universitat de Vigo, Carlos Lago Peñas, va parlar dels mètodes per conèixer el rendiment dels equips de futbol.
   
  Durant aquests quatre dies, també han visitat el Campus UVic professors i acadèmics d'universitats i institucions de tot el món que treballen en altres àmbits, com ara la salut, les humanitats, la tecnologia, la robòtica, les biociències o l'estudi del paisatge. La cinquena edició de la IWHE ha estat també una bona oportunitat per donar a conèixer la feina dels grups de recerca o les càtedres de la UVic-UCC.
   
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda