Bespoke teaching


We strive for excellence

Personal growth, all-round training

Comitted to sustainable development

Teamwork
to scale the heights

News
 • 20.10.14.- Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, Quonext, el principal majorista de Microsoft Dynamics del sud d’Europa, la Fundació Universitària Balmes (FUB) han signat un acord per a la creació del primer Centre de Desenvolupament Tecnològic (CEDART) a Vic (Barcelona). Aquest, que estarà actiu a mitjans del 2015, tindrà la seva seu a la Casa de Convalescència (c/ Dr. Junyent, 1) i crearà cada any 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft Dynamics.
   
  El conveni també preveu la creació d’un postgrau sobre Programació i Implantació de Solucions Microsoft Dynamics que impartirà la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a partir del proper mes de gener. El curs de postgrau, de 750 hores, inclou una càpsula que permetrà, a tot el que el superi, incorporar-se al CEDART de manera automàtica amb un contracte de pràctiques de sis mesos. 
   
  L’acord ha estat signat pel Dr. Josep Arimany, president de Creacció i regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic; Juan Antonio Herrero, president del grup Quonext; Joan Turró, director general de la FUB, i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC. A l’acte hi han assistit diverses personalitats del món empresarial, tecnològic i acadèmic, entre les que destaquen Pere Torres, secretari general d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya; Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central; Núria Macià, directora executiva de Creacció; Toni Torra, director general adjunt de Quonext Group; Josep Pagès, soci-director tècnic de Quonext Group i MVP de Microsoft a Dynamics NAV des de 2006; Marc Redorta, coordinador del projecte Quonext Software Factory; Imma Casaramona, directora Servei de Carreres Professionals de la UVic-UCC; i Núria Barniol, directora Campus Professional de la UVic-UCC.
   
  El Dr. Josep Arimany, que ha presidit l’acte agraint a totes les parts la seva implicació, ha dit que “És un dia fantàstic per Vic i Creacció ja que aquest centre crearà cada any uns 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft Dynamics i es podran establir interessants sinergies amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. El tindrem actiu a mitjans del 2015 aquí a la Casa de Convalescència de Vic que, per tant, estarà a tocar del centre de la ciutat de Vic. Només em resta agrair una vegada més a la Generalitat, a Quonext i Microsoft l’aposta per la ciutat de Vic i per la seu de Creacció per albergar aquest gran projecte”.
   
  Juan Antonio Herrero, president de Quonext Group, ha comentat que “Aquest acord és una excel•lent notícia per totes les parts. Vic podrà retenir el gran talent que alberga la ciutat; la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya podrà oferir un producte amb garanties immediates d’inserció al mercat laboral i Quonext podrà formar nous professionals i especialitzar-los en les nostres solucions de software de gestió sobre Microsoft Dynamics. Des de Quonext estem agraïts pel suport mostrat a aquesta iniciativa per institucions com Creacció, la UVic-UCC i l’Ajuntament de Vic, així com per Microsoft”. Finalment, Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, s’ha mostrat molt agraït de poder-hi ser present i ha dit que “pel desenvolupament del futur del país és important ser testimonis d’iniciatives com aquestes que són un signe de lliçó dels nous temps”. 
   
  Per altra banda, segons ha comentat Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya: “Des de Microsoft recolzem i impulsem aquesta iniciativa, que suposa la creació d'un pol de coneixement a Vic que situarà el municipi en una posició clau d'innovació, a més de millorar l'empleabilitat dels alumnes de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. L'accés a una formació de qualitat especialitzada en tecnologia molt demandada al sector, com és el cas de Microsoft Dynamics, afavorirà el desenvolupament de professionals més qualificats i millor preparats".  El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, també ha intervingut donant les gràcies per la importància d’aquest projecte i destacant el paper del Servei de Carreres Professionals de la Universitat per a que els alumnes tinguin bona vinculació amb el món professional.
   

 • 02.10.14 - El rector de la UVic- UCC, Jordi Montaña i Antonio Manuel Romero, secretari i director gerent de la Fundació privada Tr@ms han signat avui un acord marc de col·laboració que permetrà promoure relacions de caràcter acadèmic i professional i també desenvolupar activitats específiques de docència i recerca, sobretot en el camp dels treballs de recerca d’estudiants de batxillerat.

  La Fundació Privada Tr@ms és una entitat sense ànim de lucre que associa escoles d’arreu de Catalunya i té com a principals objectius potenciar  el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a l’educació, promoure accions de recerca, formació i difusió de les noves tecnologies i continguts digitals educatius a l’àmbit educatiu. Actualment agrupa 20 centres, amb 1000 docents i 14.000 alumnes, entre els quals figura el Col.legi Sant Miquel de Vic.

 • 27.09.14.- Aquest matí l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UVic-UCC ha acollit, per primer cop, el torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), competició adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. Els Arobot Magic, de Platja d’Aro, han estat els guanyadors de la categoria Regular Elementary, per a estudiants de 7 a 12 anys;  mentre que els Lego Caspers, de Barcelona, han guanyat en la Regular Junior High, categoria per a estudiants de 13 a 15 anys. Els vencedors tenen accés a la final estatal que tindrà lloc al Cosmocaixa a Barcelona, el 19 d’octubre de 2014, i que competiran per aconseguir lloc a la final mundial –que es disputarà a Sochi (Rússia) a finals del mes de novembre de 2014. El campionat s’emmarca, doncs, en el conjunt de 16 tornejos classificatoris que la Fundació EducaBOT gestionarà enguany a tot l’Estat (només dos d’ells a Catalunya: Barcelona i Vic). 
  El repte a resoldre estava inspirat, enguany, en la cursa de l’espai: naus espacials, satèl·lits artificials… El robot es construïa exclusivament a partir de material de la marca Lego en un camp de joc d’unes dimensions de 2’37m x 1’15m. Els equips, que estaven constituïts per un màxim de 3 membres, han hagut de construir el robot en 2 hores i mitja, íntegrament avui. I posteriorment han competit en el terreny de joc. Aquesta competició contempla dues categories per edats diferents i amb reptes diferents:
  Regular Elementary: 7 a 12 anys (any naixement: 2002 a 2007). Lema Repte: Rocket (llançament d’un coet). En aquesta hi ha participat 3 equips: Arobot Magic (Platja d’Aro), Marrecs de Vilassar (Vilassar de Mar) i EVT-Team Junior (Tona).
  Regular Junior High: 13 a 15 anys (any naixement: 1999 a 2001). Lema Repte: Sputnik (satèl·lits artificials). En aquest cas, un total de 5 equips hi han competit: Humans Arobot (Platja d’Aro), EVT-Team girls (Tona), Rolectric (Vic), Lego Caspers (Barcelona) i EVT-Team boys (Tona).
  L’entrega de premis ha anat a càrrec del Sr. Carles Soler, president de la Fundació Educabot, i del Dr. Jordi Villà, vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC i director de l’EPS. Tots dos han coincidit en que “l’enginyeria és divertida i que és un goig veure nens i nenes gaudint de l’enginyeria”. Soler s’ha mostrat agraït a la UVic per haver acollit el torneig i ha comentat que l’aprenentatge per competències que s’adquireix a través de l’enginyeria, com la creativitat, l’esforç, el treball en equip..., no s’obté en d’altres àrees. Villà ha dit que darrera del gaudi de l’enginyeria hi ha una gran feina, pautada i treballada, de com s’organitza un projecte i un equip, i ho ha comparat amb “els t-shaped engineer, que tenen una profunditat molt gran de coneixement i alhora unes habilitats, com el treball en equip, la comunicació, la gestió temps..., molt ben treballades”. De fet, ha dit Villà, que així és com es treballa a l’Escola Politècnica Superior de la UVic-UCC, donant contingut molt profund i habilitats transversals.
  L’EPS de la UVic-UCC ha ampliat, doncs, el seu programa de robòtica educativa amb l’organització d’un torneig classificatori de la World Robot Olympiad, originària del continent asiàtic i que va arribar a casa nostra, l’any 2013, a través de la Fundació EducaBOT, entitat responsable de l’organització dels tornejos de la WRO a l’estat espanyol. Actualment, ja hi ha tornejos d’aquesta competició a més de 35 països dels cinc continents. A Europa hi ha competicions a Alemanya, Suïssa, Dinamarca, Grècia, Espanya, Ucraïna i Rússia. 
  En aquests moments, els organitzadors ja estan treballant per preparar la propera edició de la First Lego League que tindrà lloc el 22 de febrer de 2015 a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
   

 • 23.09.14 .- Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC i Imma Magem, presidenta del Club Bàsquet Femení d'Osona, han signat avui un acord de col•laboració amb la voluntat d’estrènyer lligams. Les dues institucions es proposen promoure activitats de caràcter esportiu, acadèmic i promocional de forma conjunta, promoure que estudiants de la UVic puguin fer pràctiques al Club i compartir espais de formació.
   

 • 23.09.14.-La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, i el rector de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, han signat avui un conveni marc de col•laboració entre el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de les Dones de la UVic-UCC i l’ICD per al desenvolupament d’activitats conjuntes en l’àmbit dels estudis de gènere.
   
  Montse Gatell ha explicat que “és una necessitat que el coneixement, que és el motor de qualsevol societat, es construeixi amb perspectiva de gènere i tenint en compte les aportacions de les dones en tots els àmbits. Contràriament, estarem construint una societat incompleta i a la qual mancaria el talent de la meitat de la població”.
   
  El rector de la UVIC-UCC ha destacat que "cada dia que passa, la dona té un protagonisme més important, més definit i més influent en l'àmbit del coneixement. Això només pot ajudar a redefinir una societat més equilibrada i més ajustada al que són les necessitats reals de tota la població, sense exclusions ni distorsions interessades".
   
  L’objectiu del conveni signat aquest matí és promoure les relacions de caràcter acadèmic per realitzar activitats de docència, recerca, estudis i projectes, així com accions de difusió i formació, entre altres.
   
  L’ICD col•labora amb la UVIC-UCC amb un dels guardons dels Premis Universitat de Vic als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. El Premi Institut Català de les Dones distingeix els millors treballs de recerca sobre la visualització de l’acció social de les dones, la defensa dels drets de les dones en la lluita per la igualtat d’oportunitats o la violència masclista. L’objectiu és implicar i sensibilitzar la joventut en els valors de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
   
  També s’ha establert una línia de treball en el marc del projecte #connectades, un cicle de debats intergeneracionals per reconèixer i visibilitzar el llegat dels sabers femenins, així com en l’organització de les tertúlies científiques amb la participació de dones científiques, entre altres accions.
   

 • 15.09.14.- El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, el rector de la UVic, Jordi Montaña, i el regidor de Ciutat del Coneixement i President de Creacció, Josep Arimany, han inaugurat avui a Vic la mostra “Universitats i Recerca a Catalunya abans i després del 1714”.
   
  Durant l’acte, Claudi Alsina ha afirmat que “aquesta mostra ens porta la veu de la memòria històrica de la Catalunya universitària”. Jordi Montaña, per la seva part, ha destacat que “l’exposició reflecteix una història de perseverança per damunt les adversitats”.
   
  La mostra, impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca, s’endinsa en el món acadèmic de la Catalunya del segle XVIII, i destaca els canvis substancials que va implicar la desfeta del 1714 per al model universitari i científic de l’època. Des de finals del segle XIII fins ben entrat el segle XVII, es van crear estudis generals a Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Vic i Solsona, els embrions de les universitats actuals.
   
  En esclatar la guerra de Successió, la comunitat universitària de Catalunya es va decantar per l’arxiduc Carles. La derrota del 1714 va comportar el tancament de tots els estudis generals existents com a represàlia pel seu posicionament a favor de la casa d’Àustria. A canvi, la monarquia borbònica va crear la Universitat de Cervera com a única universitat per a tot Catalunya i es van crear diverses acadèmies, tot seguint el model francès. L’exposició pretén aproximar-se a l’organització dels estudis acadèmics d’aquella època i als diferents àmbits científics que es desenvolupaven al país.
   
  La mostra, que serà itinerant i es podrà veure durant el curs en altres universitats, s’emmarca en la commemoració del Tricentenari engegada per la Generalitat de Catalunya sota el lema «Érem, som, serem», que vol promoure la memòria dels orígens i les causes del present a través de fets clau de la nostra història. La mostra s’exposa a la Casa de Convalescència de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya Vic, on romandrà del 15 de setembre fins al 17 d’octubre. L’horari de visita és de dilluns a divendres de 8 a 20h i els dissabtes de 9 a 14h.
   
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda