Personal growth, all-round training


We strive for excellence


Bespoke teaching

Comitted to sustainable development


Student-centred training

Teamwork
to scale the heights

News
 • 11.04.14 - El passat 4 de març la UVic-UCC va adherir-se al Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de gasos amb efecte hivernacle que promou l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. El programa va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de ser un marc on les entitats de Catalunya poguessin mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de CO2. L’adhesió a aquest programa és de caràcter voluntari i actualment més de 100 organitzacions de tot Catalunya ja disposen del certificat de d’Acords Voluntaris.
  La incorporació de la nostra entitat s’emmarca dins el projecte Ecocampus, l’objectiu del qual és treballar per unes infraestructures intel·ligents i sostenibles mitjançant una sèrie d’actuacions. Algunes de les més rellevants pel que fa a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle serien les relacionades amb l'optimització i control del consum dels subministraments d’electricitat i de gas natural, creació i execució del pla de reducció d’emissions, creació d’un pla de mobilitat (en ambdós casos amb la col·laboració de l’empresa Lavola), increment de zones verdes i implantació de la recollida selectiva de residus.
  Aquí podeu veure l’enllaç de la notícia publicada a la pàgina web de l’Oficina del Canvi Climàtic.

 • 24.03.14 - El professor Shehdeh Jodeh, de l’An-Najah University, va ser convidat el proppassat 17 de març per l’Escola Politècnica Superior a impartir la conferència “Phytoremediation for treatment of generated brine water from reverse osmosis plant”. La conferència s’emmarcava en el programa de seminaris de recerca de l’EPS, en aquest cas en l’àrea prioritària de Ciències i Tecnologies Ambientals. Aprofitant la visita del Prof. Jodeh, que va tenir una trobada amb el rector de la UVic, Jordi Montaña, i el director de l’Escola Politècnica Superior, el Dr. Jordi Villà, van tenir lloc diverses trobades amb l’equip de gestió de l’EPS i amb el director del centre Tecnio SART-MA, el Dr. Sergio Ponsá, per tal d’explorar col·laboracions i intercanvis d’experiència, alumnes i personal en els àmbits de la docència i la recerca en tecnologies ambientals entre la UVic-UCC i l’An-Najah University.

 • 05-03.14 - La UVic-UCC ja ho té tot a punt per a les finals dels Campionats de Catalunya Universitaris 2014. Les instal·lacions esportives de la ciutat de Vic acolliran el proper 13 de març els millors equips universitaris per decidir els guanyadors dels Campionats de Catalunya Universitaris 2013/2014, que han estat coordinats durant tot l’any pel Servei d’Esports de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
  Durant tot el dia hi haurà un total de 12 finals d’esports d’equip, disputades pels dos millors equips de cada disciplina que han competit prèviament a les jornades que es van celebrar els mesos de novembre i febrer.
  Els guanyadors de les finals tindran l’opció de participar als Campionats d’Espanya Universitaris, on es trobaran amb els millors equips universitaris de l’Estat espanyol.
  Els equips de futbol sala masculí, rugbi 7 femení i masculí de la Universitat de Vic s’han classificat per aquestes finals.

  Acte de lliurament de medalles
  L’acte de lliurament de medalles tindrà lloc a les 14.00h al Pavelló de l’Ausoneta, amb la presencia del rector de la Unviersitat de Vic, el Sr. Ivan Tibau de la Secretaria General de l’Esport, vicerectors representants de les universitats catalanes i Montserrat Rovira, regidora de Fires, Mercats i Esports de l’Ajuntament de Vic.
  A les 18.00h, tindrà lloc el lliurament de les finals de rugbi, al Camp de Rugbi, amb els equips que hauran competit a la tarda.
  Uns 3.300 estudiants hauran participat aquest any als Campionats de Catalunya Universitaris 2013/2014 sumant les modalitats d’esports d’equip i individuals.
  Tota la informació dels CCU14 i de les finals a www.esportuniversitari.cat

  Els horaris de competició de les finals de Vic del proper dijous 13 de març són els següents

  PAVELLÓ AUSONETA (Pavelló 3)
  10:00h Final Handbol masculí UPC-URL.
  12:00h Final Volei femení i Volei masculí UB-UdL.

  PAVELLÓ CASTELL D’EN PLANAS (Pavelló 1)
  10:00h Final Futbol sala femení UPF-URL.
  12:00h Final Bàsquet femení UB-UPC i Bàsquet masculí UdG-UB.

  PAVELLÓ CASTELL D’EN PLANAS (Pavelló 2)
  10:00h Final Handbol femení UB-UPF.
  12:00h Final Futbol Sala masculí UPF-UVic.

  CAMP UNIÓ ESPORTIVA VIC
  10:00h Final Futbol 11 masculí UdL-URL
  12:00h Final Futbol 7 femení UdG-UPF

  CAMP DE RUGBI
  09:30h a 18:00h Fase Final Rugbi 7 femení i masculí.

  14:00h LLIURAMENT DE TROFEUS d’handbol, volei, futbol sala, bàsquet, futbol 7 i futbol 11.
  18:00h LLIURAMENT DE TROFEUS de rugbi(CAMP DE RUGBI).

 • 20.01.14 - Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement, s’ha constituït avui com a entitat jurídica amb personalitat pròpia amb l’objectiu de treballar per al progrés global d’Osona i les comarques properes. Fins ara ha abastat l’àmbit territorial de Vic, però la seva vocació és la de d’esdevenir supracomarcal. És per això que ara s’hi han sumat l’Ajuntament de Manlleu amb un 20% d’accions, que mantindrà la seva oficina de promoció econòmica, i el Consell Comarcal d’Osona amb un altre 20%. Per la seva banda, l’Ajuntament de Vic disposa del 40% de l’accionariat, mentre que la Universitat de Vic hi participa amb un 20%. Dins del Consell d’Administració, celebrat avui i on s’han pres aquestes decisions, també hi són presents el Consell Empresarial d’Osona i la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona.
  També s’han fet públiques les noves incorporacions de Núria Macià, actual directora de l’OPE de Manlleu, com a directora executiva, i de Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic, com a director de R+D+I de Creacció. Tots dos compaginaran les seves tasques a les dues entitats. El Consell d’Administració també ha pres la resolució de constituir un Consell General de Creacció, on hi participarien altres municipis, sindicats i altres entitats socioeconòmiques de l’entorn.
  La roda de premsa ha estat presidida per Josep Arimany, president de Creacció, que ha manifestat que avui es tractava d’un dia “històric” perquè es consolida una agència que suma el sector de coneixement, ajuntaments, administracions i empreses, en clau d’innovació. Per la seva banda, Pere Prat, alcalde de Manlleu, ha destacat la importància de sumar estratègies i activitats en un marc de generositat institucional. A continuació, Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona, ha comentat que els 51 ajuntaments de la comarca quedaran representats a l’agència a través del Consell Comarcal. El rector de la Univeristat de Vic, Jordi Montaña, ha subratllat que si es vol una universitat innovadora s’ha de fer al costat del territori i les empreses. En aquesta mateixa línia, Lurdes Baulenas, presidenta del CEDO, ha destacat l’aportació des del punt de vista privat de les empreses i l’entorn econòmic. Per últim, Josep M. Anglada, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu, ha dit que Creacció és una eina pel desenvolupament territorial global des de la visió empresarial, d’ocupabilitat, de talent i de cohesió social.

 • 17.01.14 - Ahir dijous, 16 de gener, va tenir lloc a la Casa de Convalescència de Vic, seu de Creacció,  una nova reunió ordinària bianual del Consell Consultiu de la Fundació Universitària Balmes, presidit per Ricard Torrents, en la qual es van fer efectives quatre noves incorporacions: Valentí Roqueta, empresari; el P. Ignasi Fossas, prior de Montserrat; Noemí Morral, economista; i Miquel Tuneu, responsable del Servei de Publicacions de la Universitat de Vic. En la sessió hi van assistir com a convidats el rector de la UVic, Jordi Montaña, el regidor i president de Creacció, Josep Arimany i el director de la FUB, Joan Turró.
  Per la seva banda es van acomiadar com a consellers l’empresari Pere Girbau i el director d’Eumogràfic, Anton Granero, que han passat a ser patrons a la Fundació Universitària Balmes.
  Amb aquestes quatre noves incorporacions queden cobertes les 20 places del Consell que estableixen els Estatuts de la Fundació Universitària Balmes.
  El Consell Consultiu de la UVic es va crear el 9 de juny de 2011 pel Patronat de la Fundació Universitària Balmes amb l’objectiu de vincular universitat i societat i per a esdevenir un fòrum de consulta permanentment disponible per als òrgans de govern de la UVic, el Claustre i les institucions implicades en el seu progrés. El formen persones de reconegut prestigi, de diferent procedència i formació, que posen en comú la voluntat d’ajudar a fer una Universitat de Vic d’excel•lència.
  Actualment el Consell Consultiu està format per: Ricard Torrents, president; Josep M de Anzizu (professor EADA, empresari); Pilar Benejam (geògrafa, emèrita UAB); Salvador Cardús (sociòleg, UAB); Alícia Casals (bioenginyera, UPC); Muriel Casals (presidenta d’Òmnium Cultural); Joan Contijoch (president del Consell Territorial de Manlleu); Pere Fons (patró de la FUBages); Daniel Giralt-Miracle (crític d’art); Johannes Kabatek (Universitat de Zuric); Ramon Pinyol i Torrents (director de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic), Jaume Porta (catedràtic d’Edafologia de la Universitat de Lleida), Josep Pujadas (president de la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç); Josep M Terricabras (director de la Càtedra Ferrater i Mora de la UdG); Joaquim Triadú (soci-director del Departament de Dret Públic de PricewaterhouseCoopers); Eduard Vallory (Universitat de Chicago); Miquel Vilardell (president del Col•legi de Metges de Barcelona); Valentí Roqueta (empresari); P. Ignasi Fossas (prior de Montserrat); Noemí Morral (economista); i Miquel Tuneu (responsable del Servei de Publicacions de la UVic).

1
|
2
|
3
|
4
|
5
Agenda