Comitted to sustainable development


Bespoke teaching


Student-centred training

Teamwork
to scale the heights


We strive for excellence

Personal growth, all-round training

Summer university!

Make the most of summer!

News
 • 27.06.14.-A la reunió plenària del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, celebrada ahir dijous a l’Atlàntida,  entre moltes altres qüestions, es va  aprovar el nou equip de Rectorat amb la incorporació del Dr. Jordi Villà com a nou vicerector de Recerca i també de Professorat. Aquest canvi s’ha produït pel fet que l’actual vicerectora, la Dra. Marta Otero, inciarà una estada de recerca als Estats Units per un període d’un any.
   
  Durant la reunió es va fer una menció especial a la Dra. Otero, agraint‐li tots els reptes aconseguits en aquests darrers 6 anys. Per altra banda, la resta de membres de la Junta de Rectorat repeteixen en els seus càrrecs amb la variació del Dr. Pere Quer, que deixa el càrrec de vicerector de Professorat i que continuarà com a vicerector d’Ordenació Acadèmica.
   
  A més a més, en aquesta sessió també es va aprovar l’estimació de liquidació del pressupost del curs 2013‐2014 amb un resultat final d’equilibri pressupostari i un total d’ingressos d’uns 32 milions d’euros, que ja fou presentada a la Comissió Executiva de la setmana passada.
   
  També es va aprovar la proposta de pressupost del curs 2014‐2015, presentada també en la Comissió Executiva abans esmentada, amb un resultat final d’equilibri i un total d’ingressos d’uns 33,5 milions d’euros, amb un import d’inversió d’uns 1,2 milions d’euros.
   

 • 12.05.14 La Fundació Lluita Contra la Sida, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i  l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa organitzen per al 12 de juny la Nit per la Recerca a la Catalunya Central, en benefici de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic–UCC. Es tracta d’un sopar espectacle a l’espai de celebracions  el Serrat del Figaró de Taradell, que avui s’ha presentat en roda de premsa, amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; Josep Arimany, regidor de  Ciutat del Coneixement; Ventura Clotet, director de la Càtedra de la Sida i malalties relacionades; el músic, Pep Sala i el xef Nandu Jubany.
  L’objectiu d’aquest esdeveniment social és recaptar fons per continuar avançant en la lluita contra la SIDA, de la qual Catalunya, amb l’equip del Dr. Clotet que lidera la càtedra de la UVic-UCC, és pionera al món. Els diners aconseguits aniran directament a l’estudi del microbioma i l’envelliment que porten a terme els investigadors de la UVic-UCC implicats en la Càtedra, i que els situarà en la primera línea mundial de la recerca en aquesta malaltia.
  Tal com ha explicat el músic Pep Sala, responsable de la part artística del sopar, la Nit per la recerca a la Catalunya central serà presentada per Helena Garcia Melero i Bruno Oro i comptarà amb les actuacions del Mag Lari, Jordi LP, Leslie dels Sirex o el Dr. Estivill, entre altres. També ha confirmat la presència del conseller de la Presidència, Francesc Homs; l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, Albert Om, Aina i Marc Clotet, Judit Mascó i l’actor Jordi Planas i David Selvas. El sopar anirà a càrrec del xef Nandu Jubany.
  La intenció és que Osona aculli la primera Nit per la Recerca i que les següents edicions se celebrin a La Garrotxa i al Bages.
  El tiquet individual serà de 250 euros per persona, per bé que hi haurà altres modalitats per fer aportacions, ja sigui com a partner, patrocinador, empresa solidària, o patrocinador tecnològic. L’organització també ha obert un compte corrent per a tothom que vulgui realitzar un donatiu.
  El Dr. Ventura Clotet, líder mundial en la recerca contra la Sida, ha destacat la importància de recaptar fons per donar un impuls definitiu a la recerca, tot manifestant que “si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica, que ben aviat entra en fase de proves en humans, se’ns obre un nou front contra el qual cal lluitar i és l’envelliment accelerat dels pacients de Sida”. També ha manifestat el compromís que té la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic amb la societat més propera, que ajudarà “a fer d’aquesta universitat el Harvard català”.
  Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, ha agraït al Dr. Clotet la seva implicació en  tirar endavant aquest acte de recollida de fons i ha posat tota la Universitat de Vic a la seva disposició per tal que sigui un èxit. El Dr. Josep Arimany, regidor de la Ciutat del Coneixement de Vic, ha fet una crida a la ciutadania a participar en aquest acte, i s’ha manifestat convençut que la resposta de la societat civil vigatana i osonenca serà ferma.
  Més informació a: www.nitperlarecerca.com.
   La Càtedra sobre la SIDA i Malalties Relacionades
  L’octubre passat  es creava la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC centrada en un dels tres fronts en què es vol combatre la malaltia, la metagenòmica. Els altres fronts, la recerca dels quals es troba ja molt avançada són els fàrmacs i la vacuna terapèutica. La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades va iniciar el seu camí amb la signatura del conveni de la seva creació entre la Universitat de Vic, l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa”, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Lluita contra la Sida (FLS). Aquesta nova càtedra reforça l’activitat investigadora actual de la UVic-UCC en l’àmbit biomèdic que es concentra en el Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica (BEM) i en la participació de la UVic en la Plataforma Bioinformàtics Barcelona.

 • 11.04.14 - El passat 4 de març la UVic-UCC va adherir-se al Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de gasos amb efecte hivernacle que promou l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. El programa va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de ser un marc on les entitats de Catalunya poguessin mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de CO2. L’adhesió a aquest programa és de caràcter voluntari i actualment més de 100 organitzacions de tot Catalunya ja disposen del certificat de d’Acords Voluntaris.
  La incorporació de la nostra entitat s’emmarca dins el projecte Ecocampus, l’objectiu del qual és treballar per unes infraestructures intel·ligents i sostenibles mitjançant una sèrie d’actuacions. Algunes de les més rellevants pel que fa a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle serien les relacionades amb l'optimització i control del consum dels subministraments d’electricitat i de gas natural, creació i execució del pla de reducció d’emissions, creació d’un pla de mobilitat (en ambdós casos amb la col·laboració de l’empresa Lavola), increment de zones verdes i implantació de la recollida selectiva de residus.
  Aquí podeu veure l’enllaç de la notícia publicada a la pàgina web de l’Oficina del Canvi Climàtic.

 • 24.03.14 - El professor Shehdeh Jodeh, de l’An-Najah University, va ser convidat el proppassat 17 de març per l’Escola Politècnica Superior a impartir la conferència “Phytoremediation for treatment of generated brine water from reverse osmosis plant”. La conferència s’emmarcava en el programa de seminaris de recerca de l’EPS, en aquest cas en l’àrea prioritària de Ciències i Tecnologies Ambientals. Aprofitant la visita del Prof. Jodeh, que va tenir una trobada amb el rector de la UVic, Jordi Montaña, i el director de l’Escola Politècnica Superior, el Dr. Jordi Villà, van tenir lloc diverses trobades amb l’equip de gestió de l’EPS i amb el director del centre Tecnio SART-MA, el Dr. Sergio Ponsá, per tal d’explorar col·laboracions i intercanvis d’experiència, alumnes i personal en els àmbits de la docència i la recerca en tecnologies ambientals entre la UVic-UCC i l’An-Najah University.

 • 05-03.14 - La UVic-UCC ja ho té tot a punt per a les finals dels Campionats de Catalunya Universitaris 2014. Les instal·lacions esportives de la ciutat de Vic acolliran el proper 13 de març els millors equips universitaris per decidir els guanyadors dels Campionats de Catalunya Universitaris 2013/2014, que han estat coordinats durant tot l’any pel Servei d’Esports de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
  Durant tot el dia hi haurà un total de 12 finals d’esports d’equip, disputades pels dos millors equips de cada disciplina que han competit prèviament a les jornades que es van celebrar els mesos de novembre i febrer.
  Els guanyadors de les finals tindran l’opció de participar als Campionats d’Espanya Universitaris, on es trobaran amb els millors equips universitaris de l’Estat espanyol.
  Els equips de futbol sala masculí, rugbi 7 femení i masculí de la Universitat de Vic s’han classificat per aquestes finals.

  Acte de lliurament de medalles
  L’acte de lliurament de medalles tindrà lloc a les 14.00h al Pavelló de l’Ausoneta, amb la presencia del rector de la Unviersitat de Vic, el Sr. Ivan Tibau de la Secretaria General de l’Esport, vicerectors representants de les universitats catalanes i Montserrat Rovira, regidora de Fires, Mercats i Esports de l’Ajuntament de Vic.
  A les 18.00h, tindrà lloc el lliurament de les finals de rugbi, al Camp de Rugbi, amb els equips que hauran competit a la tarda.
  Uns 3.300 estudiants hauran participat aquest any als Campionats de Catalunya Universitaris 2013/2014 sumant les modalitats d’esports d’equip i individuals.
  Tota la informació dels CCU14 i de les finals a www.esportuniversitari.cat

  Els horaris de competició de les finals de Vic del proper dijous 13 de març són els següents

  PAVELLÓ AUSONETA (Pavelló 3)
  10:00h Final Handbol masculí UPC-URL.
  12:00h Final Volei femení i Volei masculí UB-UdL.

  PAVELLÓ CASTELL D’EN PLANAS (Pavelló 1)
  10:00h Final Futbol sala femení UPF-URL.
  12:00h Final Bàsquet femení UB-UPC i Bàsquet masculí UdG-UB.

  PAVELLÓ CASTELL D’EN PLANAS (Pavelló 2)
  10:00h Final Handbol femení UB-UPF.
  12:00h Final Futbol Sala masculí UPF-UVic.

  CAMP UNIÓ ESPORTIVA VIC
  10:00h Final Futbol 11 masculí UdL-URL
  12:00h Final Futbol 7 femení UdG-UPF

  CAMP DE RUGBI
  09:30h a 18:00h Fase Final Rugbi 7 femení i masculí.

  14:00h LLIURAMENT DE TROFEUS d’handbol, volei, futbol sala, bàsquet, futbol 7 i futbol 11.
  18:00h LLIURAMENT DE TROFEUS de rugbi(CAMP DE RUGBI).

 • 20.01.14 - Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement, s’ha constituït avui com a entitat jurídica amb personalitat pròpia amb l’objectiu de treballar per al progrés global d’Osona i les comarques properes. Fins ara ha abastat l’àmbit territorial de Vic, però la seva vocació és la de d’esdevenir supracomarcal. És per això que ara s’hi han sumat l’Ajuntament de Manlleu amb un 20% d’accions, que mantindrà la seva oficina de promoció econòmica, i el Consell Comarcal d’Osona amb un altre 20%. Per la seva banda, l’Ajuntament de Vic disposa del 40% de l’accionariat, mentre que la Universitat de Vic hi participa amb un 20%. Dins del Consell d’Administració, celebrat avui i on s’han pres aquestes decisions, també hi són presents el Consell Empresarial d’Osona i la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona.
  També s’han fet públiques les noves incorporacions de Núria Macià, actual directora de l’OPE de Manlleu, com a directora executiva, i de Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic, com a director de R+D+I de Creacció. Tots dos compaginaran les seves tasques a les dues entitats. El Consell d’Administració també ha pres la resolució de constituir un Consell General de Creacció, on hi participarien altres municipis, sindicats i altres entitats socioeconòmiques de l’entorn.
  La roda de premsa ha estat presidida per Josep Arimany, president de Creacció, que ha manifestat que avui es tractava d’un dia “històric” perquè es consolida una agència que suma el sector de coneixement, ajuntaments, administracions i empreses, en clau d’innovació. Per la seva banda, Pere Prat, alcalde de Manlleu, ha destacat la importància de sumar estratègies i activitats en un marc de generositat institucional. A continuació, Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona, ha comentat que els 51 ajuntaments de la comarca quedaran representats a l’agència a través del Consell Comarcal. El rector de la Univeristat de Vic, Jordi Montaña, ha subratllat que si es vol una universitat innovadora s’ha de fer al costat del territori i les empreses. En aquesta mateixa línia, Lurdes Baulenas, presidenta del CEDO, ha destacat l’aportació des del punt de vista privat de les empreses i l’entorn econòmic. Per últim, Josep M. Anglada, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu, ha dit que Creacció és una eina pel desenvolupament territorial global des de la visió empresarial, d’ocupabilitat, de talent i de cohesió social.

1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda