Bespoke teaching

A transparent university

Comitted to sustainable development


We strive for excellence

Personal growth, all-round training

Teamwork
to scale the heights


Student-centred training

News
 • 28.05.15.- La segona edició de la UVic Health Meeting s'ha portat a terme avui a la Universitat amb la Salut Digital com a tema protagonista. Aquest s’ha explotat des de diversos punts de vista per generar debat i opinió entre la setantena d'assistents al seminari. Les conferències s'han centrat en l'efecte de les tecnologies de dades massives (big data) en els àmbits de la medicina i l'empresa. La jornada, que s'ha dividit en blocs per poder debatre de forma activa i profitosa entre els assistents, ha començat a les 9:30h del matí amb la benvinguda per part del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, que ha destacat "l'àmbit de la salut com a pilar fonamental i àmbit de creixement més esperançador per la UVic-UCC amb la Facultat de Medicina com a objectiu a assolir a curt termini" i el director de la Fundació TicSalut i director de la Càtedra Tic i Salut de la UVic-UCC, Francesc Garcia Cuyàs, que ha apostat per incloure l'estratègia TIC dins del Pla de Salut 2015-2020 de la Generalitat.

  La conferència inaugural ha anat a càrrec de Lluís Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic (CDIC) i president de l’European Society of Radiology (ESR), que ha parlat de la revolució de la imatge com a avenç en el diagnòstic mèdic. A continuació, la directora de la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC, Núria Terribas, ha fet una ponència sobre bioètica i big data en salut. Per la seva banda, el director de IMIM-UPF Research Programme on Biomedical Informatics (GRIB), Ferran Sanz, ha parlat dels reptes i les oportunitats del big data i la recerca biomèdica. Més tard, el director de CreaFutur, Guillem Ricarte, ha parlat de l'efecte del big data a l’empresa sanitària. Finalment, la directora general del Parc Científic de Barcelona (PCB) i CEO de Biocat, Montserrat Vendrell, ha explicat el rol de la salut digital dins la comunitat de coneixement i innovació (KIC) en salut de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT).

  Per acabar, el director general del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Antoni Anglada, ha exposat les conclusions sobre la gestió de la salut digital en l'entorn hospitalari. Anglada ha parlat dels hospitals del futur com a "centres més petits amb alta tecnologia i molta complexitat, amb pacients no presencials i amb la incorporació de professionals d'altres disciplines com matemàtics i enginyers". La degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Mireia Subirana, ha clos la trobada assegurant que "cal aportar valor al benestar del pacient compaginant la part digital i l'analògica, ja que la salut també depèn de l'atenció del professional".

  En el marc d'aquesta 2a edició UVic Health Meeting, es va fer ahir la taula rodona "Les TIC en l’entorn salut, reflexions actuals". En l’acte, presentat per Garcia Cuyàs, van intervenir-hi l'advocada especialista en noves tecnologies i propietat intel·lectual, Caterina Bartrons, el cap de sistemes i TIC del Consorci Hospitalari de Vic, Sebastià Caro, i Manel Garcia, del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). 


  La UVic Health Meeting és una jornada sobre l’àmbit de la salut que organitza la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya una vegada a l’any. Els objectius de la trobada són consolidar la vinculació i el compromís de la UVic-UCC amb el sector de la salut, i reforçar la relació entre els professionals, l’empresa i el món acadèmic per tal d’enfortir el sector sanitari. 

 • 28.05.15.- El proper 12 de juny la UVic celebrarà el final de curs 2014-2015 amb un sopar-vetllada per a la comunitat universitària, coincidint amb la 2a Festa Alumni i el 25è aniversari de l’Escola Politècnica Superior. La trobada, que es farà al pati de l’Edifici Torre dels Frares, començarà a les 8 del vespre, amb música d’ambient a càrrec de l’orquestra inclusiva de la UVic. Els assistents rebran una xapa identificativa de la festa i es podran fer la tradicional foto al photocall. A les 9 se servirà un càtering a peu dret a càrrec de La Vila dels Masramon. Durant la vetllada, es sortejaran diferents productes de la mà del DJ de Màxima FM, Ernest Codina. A les 10 de la nit hi haurà el concert d’Autoput, i a partir de les 12, nit temàtica UVic a l’Era del Sot. Els assistents a la trobada tindran l’entrada gratuïta amb copa de cava inclosa. El tiquet per assistir al sopar val 15 euros i es pot adquirir, a partir de dilluns, a les tres recepcions de la UVic (Miramarges, Torre dels Frares i Convalescència) fins el dimecres 10 de juny.

  Per a més informació: Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària.

 • 28.05.15.- El managing director de Dorna Sports i Moto GP, i vicepresident del FC Barcelona, Manel Arroyo, serà el ponent convidat a la propera edició d’Àgora d’Opinió, que se celebrarà al restaurant el Morter de Manlleu el dilluns 8 de juny. En aquesta novena edició es parlarà de “L’experiència en esport i negoci d’entreteniment d’un empresari d’Osona”. 
   
  La benvinguda a l’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Manlleu, Pere Prat. El president de Creacció, Josep Arimany, presentarà Àgora d’Opinió i el ponent. Els assistents tindran la possibilitat de fer networking abans de dinar i de participar en el torn de preguntes després de la ponència. La inscripció a la jornada té un preu de 25 euros, que inclou el dinar, i es pot fer a través del web de Creacció fins el 3 de juny: www.creaccio.cat/territori/agora-dopinio/
   
  Nascut a Vic, Manel Arroyo va començar la seva carrera com a periodista a Ràdio Vic el 1980 i als periòdics Ausona i El 9 Nou. També va estar vinculat a l’Escuderia Osona i va treballar a Radio 4 de RNE. El 1986 es va incorporar a TVE com a comentarista de Fórmula 1, motociclisme i rugbi. L’any 1987 va exercir de director adjunt del programa d’esports de TVE “Estadio 2”. Després d’un breu pas per la Cadena SER, va ser nomenat director de Comunicació i cap de Premsa del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). Va ser membre de l’equip responsable del disseny i construcció del Circuit de Barcelona-Catalunya. El 1991 va formar part de l’equip organitzador del primer Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, i de l’equip que va aconseguir la incorporació del Rally Catalunya al calendari del FIA World Rally Championship. L’any 1992 va passar a ser director del Campionat d’Espanya de Turismes, i es va incorporar a Dorna com a managing director de Dorna Sports i MotoGP™. És responsable del Departament de Media i TV de Dorna des del 1994. Des del juliol de 2010 és membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, i des del març de 2014 n'és vicepresident.
   
  Àgora d’Opinió és un fòrum de debat que, en format de dinar-conferència, planteja temàtiques relacionades amb el món econòmic i empresarial. Les entitats promotores del projecte són Creacció, l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç i El 9 Nou. Es tracta d’un format que es va estrenar l’any 2013: en quatre ocasions s’ha fet a Vic, i també a Granollers, Manlleu, Manresa i Olot, amb la idea d’expandir-se per tot el territori d’influència de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.
   

 • 21.05.15.-La professora del Grau de Fisioteràpia de la UVic-UCC, Cristina Font, viatjarà a l’Àfrica el proper 26 de maig per participar al programa FISIÀFRICA de formació de fisioterapeutes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és enfortir el sistema de salut de Moçambic i Gàmbia a partir de la col·laboració de diverses universitats dels Països Catalans que formen part de la Xarxa Vives, entre les quals hi ha la UVic-UCC. Font, que serà al continent africà fins al proper 17 de juny, impartirà l’assignatura Physical Agents in Physiotherapy. Ella és la primera professora de la Universitat que participa en aquest projecte.
   
  La formació de fisioterapeutes a l’Àfrica va començar l’octubre del 2014. Les classes es fan a la Universitat de Gàmbia i hi participen professors dels centres col·laboradors. Font explica que l’oportunitat de «formar futurs fisioterapeutes que puguin ajudar a la població que fins ara no té accés a aquest tipus de professionals» és la principal inquietud que l’ha portat a embarcar-se en aquest projecte. La professora recorda que el programa de formació «contribueix a la millora de qualitat de vida en països que encara tenen necessitats», i es mostra satisfeta de formar part d’un projecte que considera un repte «personal i professional».
   
  Els estudis que imparteixen els docents de FISIÀFRICA estan adaptats a la realitat dels dos països i es té en compte la disponibilitat de recursos i els problemes de salut més comuns. El programa forma fisioterapeutes per contribuir a la reducció de les limitacions funcionals de la població generades com a conseqüència de malalties o traumatismes. Aquests problemes físics són una de les causes de la pobresa de Moçambic i Gàmbia i es converteixen en un obstacle que frena el desenvolupament.

 • 21.05.15.- La segona edició de la UVic Health Meeting (http://www.uvic.es/health-meeting) tindrà lloc el proper dijous 28 de maig amb tema Salut Digital, que s’analitzarà des de diversos punts de vista per generar debat i opinió amb membres actius i representatius del sector. Les conferències se centraran en tres temàtiques: medicina, tecnologia i empresa. Com ens afectarà en el futur l’obtenció, emmagatzematge, gestió i anàlisi de dades biomèdiques per obtenir informació i generar coneixement? Com poden els investigadors treure profit d’una quantitat tan gran d’informació? Com haurien de gestionar els treballadors de la salut aquesta complexitat sense deixar de tenir en compte tots els aspectes relacionats amb la protecció de dades i l’ètica? Com funcionen aquests sistemes d’informació a la pràctica? Algunes d’aquestes preguntes i altres que sorgeixin en el debat es procurarà que trobin resposta en la mateixa jornada.

  La jornada, dividida en blocs per poder debatre de forma activa i profitosa entre els assistents, començarà a les 9:30h amb la benvinguda per part del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el comissionat per als estudis de Medicina a Vic, Josep Arimany, i el director de la Fundació TicSalut i director de la Càtedra Tic i Salut de la UVic-UCC, Francesc Garcia Cuyàs. La conferència inaugural, a les 10h, anirà a càrrec de Lluís Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic (CDIC) i president de l’European Society of Radiology (ESR), que parlarà de la revolució de la imatge com a avenç en el diagnòstic mèdic. A continuació, a les 10:40h, la directora de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC, Núria Terribas, farà una ponència sobre bioètica i big data en salut. Després d’una pausa-networking, Ferran Sanz, director de IMIM-UPF Research Programme on Biomedical Informatics (GRIB), parlarà dels reptes i les oportunitats del big data i la recerca biomèdica. A les 12:20h, el director de CreaFutur, Guillem Ricarte, tractarà el tema del big data des del punt de vista de l’empresa sanitària. A les 13h, la directora general del Parc Científic de Barcelona (PCB) i CEO de Biocat, Montserrat Vendrell, explicarà el rol de digital health dins del KIC Salut de l’EIT. Per acabar, les conclusions sobre la gestió del digital health en l’entorn hospitalari aniran a càrrec del director general del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). La degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Mireia Subirana, clourà la trobada. L’assistència és gratuïta amb inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: http://www.uvic.es/health-meeting/inscripcio

  La UVic Health Meeting és una jornada sobre l’àmbit de la salut que organitza la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya una vegada a l’any. Els objectius de la trobada són consolidar la vinculació i el compromís de la UVic-UCC amb el sector de la salut, i reforçar la relació entre els professionals, l’empresa i el món acadèmic per tal d’enfortir el sector sanitari. La UVic Health Meeting s’especialitza en una temàtica diferent cada any, amb la idea de generar debat i opinió amb membres actius i representatius del sector i aconseguir col·laboracions transversals entre les diverses parts.

 • 21.05.15.-La UVic viu avui la 6a edició de la seva Festa Major amb una jornada plena d’activitats pensades perquè els membres de la comunitat universitària puguin gaudir de la gastronomia, la música i la festa. Aquest matí, a les 9:30h, s’ha donat el tret de sortida amb un esmorzar low cost. A les 10.30h, la monitora de zumba Natalia Montoya ha ofert una masterclass gratuïta al pati de l’Edifici F. Acte seguit, els Emboirats de la UVic han fet una demostració castellera davant de l’edifici de Rectorat. El pregó de la Festa Major, a càrrec del DJ de Màxima FM, Ernest Codina, ha marcat l’inici oficial d’aquesta jornada festiva. El dinar de Festa Major s’ha fet a les 14h al mateix pati, hi han assistit unes 150 persones, i ha estat amenitzat per la música en directe del grup “Abril, maig, juny”, i els monòlegs de Miguel Àngel Marín. I a partir de les 4 de la tarda, s’ha fet la Gimcana Porcina 2.0. Però la 6a edició de la Festa Major de la UVic encara no s’ha acabat. A les 8 del vespre s’iniciarà la ruta correbars pels bars de la zona universitària al compàs de la txaranga Steack Band. I a partir de les 10 de la nit tindran lloc els concerts a Les Pockets de la mà d’Ítaca Band i al AlQuadrat, seguit de la música dels DJ’s d’Ernest Codina i Guillem Sánchez. Finalment, l’Unigresca de Festa Major de la Ladisco Vig serà l'encarregada de posar el punt i final a aquesta jornada festiva.

1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda