Teamwork
to scale the heights

Personal growth, all-round training


Student-centred training


Bespoke teaching


We strive for excellence

Comitted to sustainable development

News
 • 17.12.14.-Dilluns passat va tenir lloc la reunió del segon Consell General de Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, a la seva seu, la Casa de Convalescència de Vic. A la sessió, presidida pel Dr. Josep Arimany, es va presentar l’Observatori Socioeconòmic i el primer Informe de competitivitat de la comarca d’Osona elaborats per Creacció, amb un debat posterior. 
  L’Observatori Socioeconòmic és una eina de de monitorització de la realitat comarcal que aporta coneixement per la presa de decisions als agents del territori i facilita l’accés a les dades en obert per al desenvolupament de noves oportunitats de negoci. Aquest treballa en 3 fases: la captació de dades (pròpies i externes), l’anàlisi de dades (informació, coneixement, anticipació, oportunitats) i la gestió territorial/presa de decisions on es desenvolupa una estratègia d’explotació sostenible del territori a partir de la informació i el coneixement que permeti ser més eficients i competitius per garantir una millor qualitat de vida de les persones. Les dues primeres van a càrrec de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, en canvi, la tercera fase té lloc als Ajuntaments, a les entitats, a les empreses...
  L’Observatori preveu un quadre de comandament amb diversos indicadors (demogràfica, socials, salut, educació, economia i ocupació, innovació, internacionalització, infraestructures, habitatge, sostenibilitat, gestió municipal) per estudiar els 51 municipis de la comarca Osona. El grup de treball de l’Observatori està compost per Creacció, la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Manlleu. Pel que fa el calendari, està previst que el mes de febrer tingui lloc el test i el disseny i, de cara el març de 2015 ja es puguin publicar informes online i consultar dades (open data).
   
  A la reunió es va aprovar l’acte del 1r Consell General, que va tenir lloc el 15 de juny de 2014, i es va finalitzar amb un torn obert d’intervencions. La presentació de l’anàlisi de les cadenes de valor dels sectors agroindústria i fabricants de bens d’equip i dels principals reptes de futur es farà en una propera sessió.
   
  En aquesta ocasió i a partir d’ara, hi han estat convidats un representant de Comissions Obreres i un de la UGT, a part dels membres del Consell d’Administració, de la Direcció de Creacció i del Consell General. En aquest cas també hi van assistir la Sra. Bàrbara Minoves, de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Oriol Estela, per part de la Diputació de Barcelona.
   
  El 2n Consell General de Creacció ha tingut lloc mig any després del 1r Consell General i quasi a l’any de la constitució de l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement. Aquesta es va constituir el 20 de gener de 2014 com a entitat jurídica amb personalitat pròpia amb l’objectiu de treballar per al progrés global d’Osona i les comarques properes.

 • 12.12.14.-El Patronat de la Fundació Universitària Balmes  ha autoritzat la recuperació del 100% del capital d'Eumo Editoral. Per tant, la FUB comprarà el 50% d’accions que fins ara pertanyien a Edicions 62 (Planeta), i segons el balanç de tancament del 2014. El motiu de mantenir la propietat d’Eumo Editorial és estratègica, ja que es considera transferència de coneixement a la societat.

 • 28.10.14.- La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i la Fundació Privada Amics de la Gent Gran han signat avui un acord de col•laboració amb l’objectiu d’impulsar el voluntariat social. L’acord, que ha estat signat pel Rector de la Universitat, Jordi Montaña i el director gerent d'Amics de la Gent Gran, Oriol Alsina, ha comptat amb l’assistència d’una parella formada per una persona gran, Berna de Folgueroles i la seva voluntària,  Àngels Rovira, de Gurb.
   
   A banda de consolidar la creació de la delegació territorial a Osona, Amics de la Gent Gran es compromet a fomentar el voluntariat social de la UVic-UCC, fer-ne el seguiment i donar-li la formació necessària pel que fa a l’acompanyament emocional a persones soles.  Així també,  la fundació es compromet amb la formació d’estudiants  en pràctiques.
   
  Per al seva banda, la UVic-UCC oferirà els espais necessaris al Centre d’Estudis Sanitaris i Socials perquè Amics de la Gent Gran pugui portar a terme conferències sectorials i fomentar el voluntariat entre els membres de la comunitat universitària i sobretot entre l’alumnat. 
   
  Sobre Amics de la Gent Gran
   
  Un dels objectius de l’organització Amics de la Gent Gran aquest 2014 és impulsar la seva acció social i sensibilitzadora a Osona. Per això es troba en procés de recerca de voluntàries i voluntaris, que amb la seva participació promoguin la lluita contra la soledat en aquesta comarca.
   
  L’entitat cerca persones solidàries i compromeses amb la gent gran que vulguin ajudar fent acompanyaments a domicili a persones grans que estiguin soles a Osona i/o que vulguin fer tasques de gestió i creixement de l’organització. Actualment, 6 persones grans reben la companyia de mans d’una persona voluntària d’Amics de la Gent Gran.  A més, compta amb 7 voluntaris i voluntàries més per desenvolupar la seva tasca.
   
  Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 27 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el 2013, 1.151 persones voluntàries han acompanyat 861 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, gràcies en part a l’ajuda econòmica de 1.737 persones sòcies i 413 donants. A més, està en procés de desenvolupar la seva acció social a Sabadell, Osona, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Terrassa, Reus i l’Hospitalet de Llobregat. L’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i és una de les 166 ONG espanyoles avaluades per la Fundación Lealtad. A nivell estatal, forma part de la Federació Amigos de los Mayores, que compta amb entitats a Catalunya, Madrid i València. També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres, amb presència a França, el Canadà, els Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya.
   

 • 20.10.14.- Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement; Quonext, el principal majorista de Microsoft Dynamics del sud d’Europa; i la Fundació Universitària Balmes (FUB) han signat un acord per a la creació del primer Centre de Desenvolupament Tecnològic (CEDART) a Vic. Estarà actiu a mitjans del 2015, tindrà la seu a la Casa de Convalescència (c/ Dr. Junyent, 1) i crearà cada any 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft Dynamics.
   
  El conveni també preveu la creació d’un postgrau sobre Programació i Implantació de Solucions Microsoft Dynamics que impartirà la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya a partir del proper mes de gener. El curs de postgrau, de 750 hores, inclou una clàusula que permetrà, a tot el que la superi, incorporar-se al CEDART de manera automàtica amb un contracte de pràctiques de sis mesos. 
   
  L’acord ha estat signat pel Dr. Josep Arimany, president de Creacció i regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic; Juan Antonio Herrero, president del grup Quonext; Joan Turró, director general de la FUB; i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC. A l’acte hi han assistit diverses personalitats del món empresarial, tecnològic i acadèmic, entre les que destaquen Pere Torres, secretari general d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya; Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central; Núria Macià, directora executiva de Creacció; Toni Torra, director general adjunt de Quonext Group; Josep Pagès, soci-director tècnic de Quonext Group i MVP de Microsoft a Dynamics NAV des de 2006; Marc Redorta, coordinador del projecte Quonext Software Factory; Imma Casaramona, directora Servei de Carreres Professionals de la UVic-UCC; i Núria Barniol, directora Campus Professional de la UVic-UCC.
   
  El Dr. Josep Arimany, que ha presidit l’acte agraint a totes les parts la seva implicació, ha dit que “És un dia fantàstic per Vic i Creacció ja que aquest centre crearà cada any uns 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft Dynamics i es podran establir interessants sinergies amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. El tindrem actiu a mitjans del 2015 aquí a la Casa de Convalescència de Vic que, per tant, estarà a tocar del centre de la ciutat de Vic. Només em resta agrair una vegada més a la Generalitat, a Quonext i Microsoft l’aposta per la ciutat de Vic i per la seu de Creacció per allotjar aquest gran projecte”.
   
  Juan Antonio Herrero, president de Quonext Group, ha comentat que “Aquest acord és una notícia excel·lent per totes les parts. Vic podrà retenir el gran talent de la ciutat; la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya podrà oferir un producte amb garanties immediates d’inserció al mercat laboral, i Quonext podrà formar nous professionals i especialitzar-los en les nostres solucions de software de gestió sobre Microsoft Dynamics. Des de Quonext estem agraïts pel suport mostrat a aquesta iniciativa per institucions com Creacció, la UVic-UCC i l’Ajuntament de Vic, així com per Microsoft”. Finalment, Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, s’ha mostrat molt agraït de poder-hi ser present i ha dit que “pel desenvolupament del futur del país és important ser testimonis d’iniciatives com aquestes que són un signe dels nous temps”. 
   
  Per altra banda, segons ha comentat Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya: “Des de Microsoft impulsem aquesta iniciativa, que suposa la creació d'un pol de coneixement a Vic que situarà el municipi en una posició clau d'innovació, a més de millorar l'empleabilitat dels alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. L'accés a una formació de qualitat especialitzada en una tecnologia molt demandada al sector, com és el cas de Microsoft Dynamics, afavorirà el desenvolupament de professionals més qualificats i més ben preparats".  El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, també ha intervingut donant les gràcies per la importància d’aquest projecte i destacant el paper del Servei de Carreres Professionals de la Universitat perquè els alumnes tinguin bona vinculació amb el món professional.
   

 • 02.10.14 - El rector de la UVic- UCC, Jordi Montaña i Antonio Manuel Romero, secretari i director gerent de la Fundació privada Tr@ms han signat avui un acord marc de col·laboració que permetrà promoure relacions de caràcter acadèmic i professional i també desenvolupar activitats específiques de docència i recerca, sobretot en el camp dels treballs de recerca d’estudiants de batxillerat.

  La Fundació Privada Tr@ms és una entitat sense ànim de lucre que associa escoles d’arreu de Catalunya i té com a principals objectius potenciar  el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a l’educació, promoure accions de recerca, formació i difusió de les noves tecnologies i continguts digitals educatius a l’àmbit educatiu. Actualment agrupa 20 centres, amb 1000 docents i 14.000 alumnes, entre els quals figura el Col.legi Sant Miquel de Vic.

 • 27.09.14.- Aquest matí l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UVic-UCC ha acollit, per primer cop, el torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), competició adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. Els Arobot Magic, de Platja d’Aro, han estat els guanyadors de la categoria Regular Elementary, per a estudiants de 7 a 12 anys;  mentre que els Lego Caspers, de Barcelona, han guanyat en la Regular Junior High, categoria per a estudiants de 13 a 15 anys. Els vencedors tenen accés a la final estatal que tindrà lloc al Cosmocaixa a Barcelona, el 19 d’octubre de 2014, i que competiran per aconseguir lloc a la final mundial –que es disputarà a Sochi (Rússia) a finals del mes de novembre de 2014. El campionat s’emmarca, doncs, en el conjunt de 16 tornejos classificatoris que la Fundació EducaBOT gestionarà enguany a tot l’Estat (només dos d’ells a Catalunya: Barcelona i Vic). 
  El repte a resoldre estava inspirat, enguany, en la cursa de l’espai: naus espacials, satèl·lits artificials… El robot es construïa exclusivament a partir de material de la marca Lego en un camp de joc d’unes dimensions de 2’37m x 1’15m. Els equips, que estaven constituïts per un màxim de 3 membres, han hagut de construir el robot en 2 hores i mitja, íntegrament avui. I posteriorment han competit en el terreny de joc. Aquesta competició contempla dues categories per edats diferents i amb reptes diferents:
  Regular Elementary: 7 a 12 anys (any naixement: 2002 a 2007). Lema Repte: Rocket (llançament d’un coet). En aquesta hi ha participat 3 equips: Arobot Magic (Platja d’Aro), Marrecs de Vilassar (Vilassar de Mar) i EVT-Team Junior (Tona).
  Regular Junior High: 13 a 15 anys (any naixement: 1999 a 2001). Lema Repte: Sputnik (satèl·lits artificials). En aquest cas, un total de 5 equips hi han competit: Humans Arobot (Platja d’Aro), EVT-Team girls (Tona), Rolectric (Vic), Lego Caspers (Barcelona) i EVT-Team boys (Tona).
  L’entrega de premis ha anat a càrrec del Sr. Carles Soler, president de la Fundació Educabot, i del Dr. Jordi Villà, vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC i director de l’EPS. Tots dos han coincidit en que “l’enginyeria és divertida i que és un goig veure nens i nenes gaudint de l’enginyeria”. Soler s’ha mostrat agraït a la UVic per haver acollit el torneig i ha comentat que l’aprenentatge per competències que s’adquireix a través de l’enginyeria, com la creativitat, l’esforç, el treball en equip..., no s’obté en d’altres àrees. Villà ha dit que darrera del gaudi de l’enginyeria hi ha una gran feina, pautada i treballada, de com s’organitza un projecte i un equip, i ho ha comparat amb “els t-shaped engineer, que tenen una profunditat molt gran de coneixement i alhora unes habilitats, com el treball en equip, la comunicació, la gestió temps..., molt ben treballades”. De fet, ha dit Villà, que així és com es treballa a l’Escola Politècnica Superior de la UVic-UCC, donant contingut molt profund i habilitats transversals.
  L’EPS de la UVic-UCC ha ampliat, doncs, el seu programa de robòtica educativa amb l’organització d’un torneig classificatori de la World Robot Olympiad, originària del continent asiàtic i que va arribar a casa nostra, l’any 2013, a través de la Fundació EducaBOT, entitat responsable de l’organització dels tornejos de la WRO a l’estat espanyol. Actualment, ja hi ha tornejos d’aquesta competició a més de 35 països dels cinc continents. A Europa hi ha competicions a Alemanya, Suïssa, Dinamarca, Grècia, Espanya, Ucraïna i Rússia. 
  En aquests moments, els organitzadors ja estan treballant per preparar la propera edició de la First Lego League que tindrà lloc el 22 de febrer de 2015 a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda