• Inici
 • Presentació
 • Estructura organitzativa
 • Estudis
 • Calendari
 • Normativa
 • Recerca
 • Qualitat
 • 28.09.2016

  La UVic-UCC i el Patronat d’Estudis Osonencs han programat un cicle de conferències per apropar a la ciutadania projectes de recerca avançada i amb clares implicacions per al territori liderats per la Universitat. La sèrie, titulada “Acadèmia i societat en el nou mil·lenni”, respon a la voluntat de transferència de coneixement de la UVic-UCC, i a la seva missió de ser un motor de coneixement i d’innovació al servei del territori. Des de l’octubre i fins al febrer es duran a terme vuit xerrades al Temple Romà de Vic, sempre de la mà d’investigadors destacats de la UVic-UCC. 

  El programa començarà el proper 6 d’octubre amb la conferència de Sandra Ezquerra, directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i professora de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic-UCC. Amb la conferència “Encara que no ho digui la televisió, les dones mouen el món”, Ezquerra desgranarà el rol de la dona en l’economia contemporània, i plantejarà si l’economia és una ciència infalible, neutre o inclusiva de les diferents realitats que conviuen a la societat, especialment les realitats específiques de les dones. 

  Cada quinze dies, les conferències abordaran temes tan diversos com la tecnologia, l’ensenyament, els estudis de gènere, l’esport, el màrqueting, la bioètica o els estudis ambientals. El director del Centre TECNIO BETA, Sergio Ponsá, parlarà el 17 de novembre de maneres per desenvolupar societats i sistemes productius sostenibles i competitius basats en estratègies ambientals a la xerrada “De residu a recurs”; l’1 de desembre, Pilar Godayol, coordinadora del Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació, parlarà de feminisme i franquisme a partir de la censura patida per Simone de Beauvoir, l’any que es commemora el trentè aniversari de la mort de l’autora francesa. Les conferències del 2016 acabaran el 15 de desembre amb “Tecnologies en l’educació. Aprenentatge del segle XXI”, a càrrec de Sergi Grau, director del Departament d’Enginyeries de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC. 

  El cicle es reprendrà el 12 de gener, quan la directora de la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols, Núria Terribas, plantejarà dilemes de resposta controvertida, com ara si en l’avenç biomèdic tot és permès i quins límits volem posar-hi com a comunitat humana. La coordinadora del Grup de Recerca en Esport i Activitat Física, Anna Puig, presentarà els resultats de recerca que demostren que reduir el temps que passem asseguts és fonamental per gaudir d’una bona qualitat de vida. A “Per viure més i millor: seure menys i moure’s més” (26 de gener), ensenyarà com identificar el temps que passem asseguts cadascú i proposarà estratègies per al nostre dia a dia.

  Ja el 9 de febrer, Jordi de San Eugenio, professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, impartirà la conferència “La meva terra és una marca? I per que n’hauria de tenir una?”, on explicarà de quina manera les marques poden ajudar a crear un relat i un sentit de lloc, i a projectar una identitat competitiva a aquells territoris que apostin per desenvolupar-ne una. 
  El cicle el clourà el 23 de febrer el debat “El retorn de Déu?”, un diàleg sobre noves dinàmiques d’espiritualitat i vincles amb la religiositat més tradicional que asseurà cara a cara Jordi Collet, professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, i Teresa Forcadas, monja benedictina i activista social. Les activitats estan obertes al públic en general i tenen especial interès per a persones interessades a aprofundir en el coneixement generat a l’entorn universitari més enllà de l’opinió o la tertúlia més superficial. Totes les conferències tindran lloc a dos quarts de 8 del vespre i no requereixen inscripció prèvia.

  Programa del cicle de conferències en PDF

 • 19.09.2016

  Avui s’obre la convocatòria per a les primeres Beques Talent UVic Alumni, adreçades als estudiants titulats de la UVic-UCC que vulguin continuar formant-se fent un màster o un postgrau al campus UVic de la Universitat. Es tracta de quatre beques que suposaran un descompte de 1000 euros en la matricula del primer any d’estudi. Aquestes beques es distribuiran de forma equitativa entre els sol·licitants de màster i postgrau de cada facultat de la UVic.

  Els requisits necessaris per accedir a la beca són: ser titulat de la UVic-UCC; ser membre d’UVic Alumni; estar preinscrit o matriculat a un màster o postgrau de la UVic-UCC impartit pel campus UVic; i tenir una nota mitjana de la titulació que dóna accés al postgrau o màster superior al 6,5. També es contemplarà la situació econòmica del sol·licitant.

  La sol·licitud de la beca s’ha de cursar a través de www.uvic.cat/beques del 19 al 30 de setembre. La resolució es farà pública mitjançant la publicació de les persones becades a  la pàgina web de la UVic el proper 14 d’octubre.
  UVic Alumni, impulsora d’aquestes beques, treballa per mantenir el contacte amb les diferents generacions d’antics alumnes de la UVic-UCC, tenir cura de la trajectòria professional dels seus membres potenciant la formació permanent i oferint-los serveis i avantatges que siguin del seu interès. Per formar part d’UVic Alumni cal donar-se d’alta a través de www.uvicalumni.cat.

   

 • 09.09.2016

  La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya va celebrar ahir dijous l’acte oficial de benvinguda als 121 estudiants d’intercanvi que acollirà durant el primer semestre d’aquest curs acadèmic. La xifra es manté respecte el curs passat, quan va experimentar un creixement del 50%, i es refereix tant a estudiants dels diversos programes internacionals d’intercanvi com del SICUE (Sistema d’Intercanvi entre Centres Universitaris Espanyols).

  Dels 121 alumnes estrangers, la majoria –un total de 66–  cursaran els estudis a la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), mentre que 44 ho faran a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) i 4 a la de Ciències i Tecnologia (UST). En total procedeixen de 22 països diferents: Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Dinamarca, Estònia, EUA, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Hongria, Itàlia, Japó, Polònia, Països Baixos, Turquia, Suècia, Suïssa, Xile i Xina.

  L’acte de benvinguda va servir per donar a conèixer la Universitat als nous estudiants, així com la ciutat i el país que els acollirà els propers mesos. El vicerector de Relacions Internacionals de la UVic-UCC, Joan Masnou, va presidir l’acte i va felicitar els estudiants per haver escollit la UVic com a destí per estudiar a l’estranger “la qual cosa us ajudarà a ampliar l’experiència personal i enriquirà el vostre currículum”.

  També van intervenir a l’acte la degana de la Facultat de Ciències i Tecnologia, Laura Dempere; el vicedegà de la FEC, Xavier Ginesta; així com el cap d’estudis de la Facultat d’Educació Traducció i Ciències Humanes, Jordi Chumillas, i la coordinadora acadèmica de Relacions Internacionals, Montse Romero. Laura Dempere va demanar als nouvinguts que durant la seva estada s'interessin per les línies de recerca de la UVic i s'hi impliquin. La benvinguda va concloure amb una actuació dels Emboirats, la colla castellera de la Universitat.

  La UVic-UCC participa en programes d’intercanvi des de l’any 1989, amb l’objectiu de reforçar la internacionalització tant de la Universitat com dels alumnes, que cursen part dels seus estudis a la Universitat en virtut dels acords que té signats amb altres centres i institucions d’arreu del món. Alguns dels alumnes passen tot el curs a les aules de la UVic, mentre altres només hi estan un semestre.

 • 05.09.2016

  El curs acadèmic 2016-2017 arrencarà al campus UVic de la UVic-UCC dilluns de la setmana que ve, 12 de setembre, amb l’inici de les classes a totes les facultats de la Universitat i a bona part dels graus que s’hi imparteixen. En el transcurs dels següents dies, tots els cursos i totes els graus s’aniran posant en marxa fins que el 26 de setembre tots els alumnes ja s’hauran incorporat.

  La Facultat d’Empresa i Comunicació és la única que dilluns que ve ja estarà a ple rendiment, amb l’inici de les classes per a tots els estudiants. A la Facultat de Ciències i Tecnologia, dilluns s’incorporaran els alumnes de segon, tercer i quart curs de tots els graus, mentre que els de primer ho faran el 19 de setembre. El mateix procediment seguirà la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, tot i que en aquest cas els alumnes de primer s’incorporaran el dia 15.

  Per últim, a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, tots els alumnes de CAFE i Psicologia entraran a les aules el 12 de setembre, com també ho faran els estudiants dels graus d’Educació, a excepció dels de primer, que no començaran les classes fins el dia 26. Pel que fa a Traducció i Interpretació, tots els cursos arrencaran el 19 de setembre.

 • 29.07.2016

  La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB) col·laboraran en els àmbits de l’animació i la cinematografia. El rector Jordi Montaña i el director de l'ECIB, Carles Isern, han signat un conveni aquest migdia per assentar les bases del treball conjunt. El document compromet les dues institucions a configurar plegades una programació acadèmica de títols propis de formació contínua centrada en les àrees de coneixement relacionades amb la cinematografia i l’animació.

  L’acord estableix, a més, que la UVic-UCC podrà comptar amb l’ECIB com a centre especialitzat en tècniques de realització i producció cinematogràfica. En aquest sentit, l’Escola assessorarà la Universitat en l’actualització dels plans d’estudi dels graus i els postgraus que incorporin competències i coneixements digitals, com el Màster de Producció Cinematogràfica que es posarà en marxa el curs vinent i que donarà continuïtat formativa als estudiants de Comunicació Audiovisual que es vulguin especialitzar en el camp de la producció. El conveni també contempla que les dues institucions col·laborin en el desenvolupament de projectes de recerca o de transferència de coneixement en l’àmbit de la cinematografia i l’animació.

  Amb el conveni signat avui, la UVic-UCC reforça la seva aposta pels estudis de Comunicació Audiovisual, que en els darrers cursos han viscut un repunt de demanda, i continua configurant una xarxa de socis amb experiència en aquest terreny. L’acord amb l’ECIB se suma als que la Universitat ja ha segellat amb la productora Mallerich Films i el centre vinculat CRASH, dues entitats de llarg recorregut amb seu a Barcelona i a Manresa.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual