• Inici
 • Presentació
 • Estructura organitzativa
 • Estudis
 • Calendari
 • Normativa
 • Recerca
 • Qualitat
 • 26.07.2016

  El Mercat de Música Viva de Vic i la UVic-UCC han iniciat una col·laboració per facilitar l’accés de la música en directe a nous públics. D’aquesta manera, els membres de la comunitat universitària de la UVic comptaran amb un preu especial en els concerts de pagament, la majoria dels quals es faran a la zona de L’Atlàntida on, a part del teatre i l’auditori, s’instal·laran dues carpes que acolliran concerts les nits de dimecres, dijous i divendres. D’altra banda, la UVic també disposarà de cinc entrades dobles per tres concerts -30 entrades en total- que sortejarà entre la comunitat. Ja es pot participar al sorteig a través del Facebook de la Universitat.

  Els concerts de la nit de dimecres són gratuïts, mentre que els que tinguin lloc dijous i divendres tindran un cost de 3 euros cadascun. Però per als estudiants, professors i personal d’Administració i Serveis de la UVic, aquest preu serà de 2 euros. Amb aquest acord es vol potenciar l’accés a la música en directe i la descoberta de nous grups, així com el coneixement de la diversitat musical. Per comptar amb aquest descompte, només caldrà presentar la targeta UVic a les taquilles de l’Atlàntida, la Cava de Jazz o a la Sala Pasternak.

  Aquesta col·laboració continuarà després de l’edició d’enguany del MMVV. Durant el pròxim curs acadèmic es duran a terme altres accions per fer difusió del Mercat dins l’entorn universitari, i de la vinculació que hi ha entre aquesta oferta cultural i les propostes acadèmiques.

 • 15.07.2016

  El Patronat de la Fundació Universitària Balmes i el Rectorat de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya expressen el més sentit condol per la mort tràgica de tantes persones innocents en l'atemptat de Niça i el seu rebuig explícit de qualsevol forma de terrorisme.

  Cap creença ni cap ideologia no poden justificar l'assoliment dels seus objectius per mitjà de cap tipus de violència contra les persones.

  La comunitat universitària ha  fet un minut de silenci durant l’acte de cloenda de curs, celebrat avui a l’Aula Magna, i el rector Jordi Montaña, en representació de tota la comunitat universitària, ha assistit al minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Vic.

  -----

  Condoléances UVic-UCC


  Le Conseil de la Fondation universitaire Balmes et le Conseil recteur de l'Université de Vic - Université Centrale de la Catalogne expriment leurs condoléances à propos de la mort tragique de tant de personnes innocentes lors de l'attaque de Nice et manifeste son rejet explicite de toute forme de terrorisme.
  Aucune croyance ni idéologie ne justifie l'usage de la  violence contre les personnes pour atteindre ses objectifs
   

   

 • 12.07.2016

  La Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Bancària "la Caixa" han signat un conveni de col·laboració per dotar el Fons de Beques Socials del centre, que arribarà als 60.000 euros per aquest pròxim curs 2016/2017. El rector Jordi Montaña i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han rubricat l’acord aquest matí a la sala de Juntes del Rectorat. En total, l’entitat financera farà una aportació de 30.000 euros al fons social de la UVic-UCC i els 30.000 restants formen part del pressupost de la Universitat. 


  Aquesta convocatòria d’ajuts s’oferirà a tots aquells estudiants matriculats a la UVic que per motius econòmics, socials o familiars es troben en una situació econòmica vulnerable que fa perillar la continuïtat dels seus estudis. La creació d’aquestes ajudes respon a la voluntat de la institució de “facilitar l’entrada i la continuïtat a la Universitat a tots aquells estudiants que poden tenir dificultats econòmiques malgrat tenir un bon nivell acadèmic”, segons ha explicat el rector Jordi Montaña. Per la seva banda, Jaume Masana ha subratllat que garantir la igualtat d’oportunitats entre joves i evitar la discriminació per raons econòmiques és un dels objectius prioritaris de l’Obra Social “la Caixa”. Masana s’ha mostrat content de sumar esforços amb la UVic en aquest sentit.

  Amb aquesta convocatòria s’amplia, de cara el curs que ve, el fons global de beques pròpies finançades per la institució. L’aportació creixerà un 26’6%, passant dels 278.474 euros actuals als 352.443 pressupostats per al curs 2016/2017. Aquestes beques s’atorguen en base a diversos criteris, com ara l’excel·lència acadèmica, la mobilitat o la situació econòmica de l’estudiant. N'hi ha per a pràctiques externes no curriculars, beques per a mobilitat, les beques Sí-Sí, que permeten estudiar i treballar alhora, beques al talent educatiu: les d’Educatiu-Infantil i les d’Educatiu-Primària, al talent de Recerca i, finalment, les destinades al talent esportiu.

 • 01.07.2016

  El ple del Patronat celebrat ahir va aprovar el nomenament de la doctora Cristina Vaqué com a nova vicerectora d’Ordenació Acadèmica en substitució de Pere Quer, i del doctor Eduard Ramírez com a nou degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) en substitució de Joan Soler. Tant Soler com Quer havien comunicat al rector la voluntat de deixar els seus càrrecs per motius personals i professionals.

  A tots dos el rector els va agrair la seva dedicació i compromís i va assegurar que si la Universitat “ha arribat on és, és gràcies a la seva valuosíssima aportació”. Pel que fa a Pere Quer, el rector va explicar que quan va renovar el mandat fa dos anys va demanar-li poder deixar el càrrec dos anys abans de la seva finalització per tal de reincorporar-se a la investigació i a la docència plena. Joan Soler, de la seva banda, fa dos anys que va assumir el càrrec de degà i ara ha demanat un relleu per dedicar-se a la docència, a la recerca en història de l’educació i a projectes acadèmics que té per desenvolupar.

  La nova vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Cristina Vaqué, és doctora en Psicologia Alimentària i ha centrat gran part de la seva recerca i activitat acadèmica en els àmbits de la nutrició comunitària i la promoció de la salut. És professora del Departament de Nutrició de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC des del 2005 i, fins ara, era coordinadora del Grau de Nutrició i Dietètica. Anteriorment havia treballat també a l’Hospital de la Vall d’Hebron com a nutricionista.

  Al seu torn, Eduard Ramírez és director del Departament de Ciències de l’Activitat Física de la FETCH. Vinculat a la UVic-UCC des del 2002, és professor i investigador dels graus de CAFE i de Mestre d’Educació Primària. A més, ha dut a terme diversos projectes d’investigació com a integrant del grup de recerca d’Educació Física. El 2012 va llegir la seva tesi sobre la didàctica i pedagogia a la natació i va obtenir la màxima qualificació.

 • 30.06.2016

  El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha aprovat avui la liquidació provisional del pressupost del curs 2015-2016. Es tracta d’un tancament en equilibri que permet mantenir la institució sense dèficit. Els ingressos han estat de 34.543.409 euros i les despeses s’han tancat en 34.343.221 euros, unes xifres que suposen uns romanents acumulats de 121.225 euros amb un superàvit de 35.430 euros. El plenari de la FUB, que aquesta tarda s’ha reunit a l’Atlàntida, també ha donat llum verda a la proposta de pressupost per al curs 2016-2017. Es tracta d’uns comptes de creixement “d’acord amb el procés d’expansió estratègica, territorial i investigadora que viu la institució”, en paraules de la presidenta del Patronat i alcaldessa de Vic, Anna Erra.

  Les prioritats estratègiques d’aquest pressupost són la recuperació total de la massa salarial, un increment d’un 27% de les beques pròpies, l’obertura dels campus UGranollers i UBarcelona, i l’aposta per la digitalització de la institució a través del projecte Diversity. Per aconseguir-ho, s’han previst uns ingressos totals de 36.477.943 euros, un 5,6% més que el tancament del curs 2015-2016, i unes despeses per valor de 36.375.321 euros, cosa que significa un creixement de quasi un 6% respecte al curs passat.  

  Retorn del 100% de la massa salarial i augment dels ajuts socials

  Els comptes d’aquest curs preveuen acabar amb l’ajust salarial que es va aplicar als treballadors degut a la crisi econòmica. Per aconseguir-ho, es retorna l’1,5% que faltava. Amb aquesta partida s’acaba l’etapa en què es van demanar sacrificis a la comunitat per garantir la fortalesa i viabilitat de la institució. Per altra banda, el Patronat ha aprovat un creixement considerable de les beques pròpies per tal de donar resposta a aquells casos que tenen dificultats per entrar o continuar els estudis a la UVic per motius de renda. Concretament, un 27% més que l’any passat.

  El curs que ve s’obrirà el campus UGranollers, des del qual s’oferiran dos graus, un cicle formatiu, un postgrau i un programa de desenvolupament directiu. Aquest projecte, juntament amb l’obertura d’UBarcelona, des d’on s’impartirà docència a la capital catalana, estan recollits en els pressupostos de l’any que ve, d’acord amb l’estratègia territorial de la institució. El pressupost consolida també el programa Diversity, que va arrencar el curs passat amb la voluntat de digitalitzar tota la institució. Aquest projecte “permetrà fer un pas endavant a la institució i canviar el paradigma de la docència”, tal com ha explicat el responsable del projecte, Pere Quer.

  En el capítol d’inversions, augmenta la partida respecte a altres anys per tal de millorar els espais docents i laboratoris, i culminen les obres de Casa Convalescència, que ha d’acollir el Rectorat de la Universitat.

  Nou model retributiu

  El Patronat també ha validat el preacord sobre el nou model retributiu pactat amb el Comitè d’Empresa aquesta mateixa setmana i que es basa en una valoració per mèrits. Per al personal docent i investigador (PDI), el nou sistema consta de tres complements: un per trajectòria acadèmica per cada període de vinculació de 3 anys a la Universitat; un complement per mèrits de docència de quantia anual individual i consolidable per l’avaluació favorable de l’activitat docent realitzada a la UVic-UCC durant un període de 5 anys, i un complement per recerca també de quantia individual i consolidable i per un reconeixement màxim de quatre períodes de 6 anys. Per al personal d’administració i serveis (PAS) el sistema d’incentius reconeix un complement per trajectòria professional per cada període de vinculació de 3 anys a la institució i un complement per competències de quantia anual individual i consolidable. Segons ha explicat el director general de la FUB, Joan Turró, “es tracta d’un model que canvia la cultura de l’organització i equipara la UVic-UCC a altres universitat punteres”. Turró, a més, ha agraït la “generositat del personal i l’alçada de mires del Comitè d’empresa”. Aquest model d’incentivació, que substituirà l’antic model d’antiguitat, és el resultat de dos anys de negociació després que el conveni col·lectiu determinés la necessitat d’acordar un sistema d’incentivació.
   
  Nomenaments i agraïment a la tasca feta

  El ple del Patronat ha aprovat avui el nomenament de la doctora Cristina Vaqué com a nova vicerectora d’Ordenació Acadèmica en substitució de Pere Quer, i del doctor Eduard Ramírez com a nou degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) en substitució de Joan Soler. Tant Soler com Quer, ha explicat el rector, “em van comunicar que volien deixar els seus càrrecs en el mateix moment per motius personals i professionals”.

  A tots dos, el rector els ha agraït la seva dedicació i compromís i ha assegurat que si la Universitat “ha arribat on és, és gràcies a la seva valuosíssima aportació”. Pel que fa a Pere Quer, el rector ha explicat que quan va renovar el mandat fa dos anys va demanar-li poder deixar el càrrec dos anys abans de la seva finalització per tal de reincorporar-se a la investigació i a la docència plena. Joan Soler, de la seva banda, fa dos anys que va assumir el càrrec de degà i ara ha demanat un relleu per dedicar-se a la docència, a la recerca en història de l’educació i a projectes acadèmics que té per desenvolupar.

  La nova vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Cristina Vaqué, és doctora en Psicologia Alimentària, i ha centrat gran part de la seva recerca i activitat acadèmica en els àmbits de la nutrició comunitària i la promoció de la salut. És professora del Departament de Nutrició de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC des del 2005 i, fins ara, era coordinadora del Grau de Nutrició i Dietètica. Anteriorment havia treballat també a l’Hospital de la Vall d’Hebron com a nutricionista.

  Al seu torn, Eduard Ramírez és director del Departament de Ciències de l’Activitat Física de la FETCH. Vinculat a la UVic-UCC des del 2002, és professor i investigador dels graus de CAFE i de Mestre d’Educació Primària. A més, ha dut a terme diversos projectes d’investigació com a integrant del grup de recerca d’Educació Física. El 2012 va llegir la seva tesi sobre la didàctica i pedagogia a la natació i va obtenir la màxima qualificació.

  Per altra banda, el Patronat d’avui també ha aprovat el nomenament d’Arcadi Navarro, secretari general d’Universitats, en el lloc d’Antoni Castellà, de Josep Pallarès en substitució de Lluís Jofre, i de Mercè Rosich, que agafa el relleu d’Antoni Llobet, com a nous patrons. Pallarès és director general d’Universitats des de finals del mes de gener i Rosich és la nova representant al Patronat de la Fundació Universitària del Bages. Tots dos s’incorporen com a vocals i Navarro com a vicepresident primer. També s’ha informat que Montse Fontarnau serà la nova directora del Centre Internacional de Formació Continua de la UVic-UCC en substitució de Neus Pons, que ha passat a ser la directora d’UGranollers i UBarcelona.

  Acord amb el CERM de Manlleu

  El Patronat també ha donat llum verda a l’acord de col·laboració entre la FUB i l’Ajuntament de Manlleu que permetrà incorporar el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) a la disciplina universitària. Àlex Garrido, patró i alcalde de Manlleu, ha explicat que “l’entesa reforçarà el compromís territorial de la UVic-UCC i dotarà d’una major dinamització la recerca i la transferència de coneixement que fa el CERM”.

  El Centre desenvolupa les seves activitats al Museu del Ter, un espai que el conveni entre l’Ajuntament i la Universitat preveu cedir a la FUB perquè els investigadors hi puguin continuar treballant. L’acord també contempla la subrogació del personal del CERM –un total de quatre persones– a la institució titular de la Universitat. El conveni entrarà en vigor el proper 1 de setembre i té una durada inicial de tres anys, tot i que és prorrogable.

  Projectes estratègics d’Universitat i de territori

  El patró i màxim responsable del projecte de la Facultat de Medicina a la FUB, Josep Arimany, ha explicat l’estat del projecte i ha avançat que a finals del mes de setembre la Generalitat ha d’incorporar el Grau de Medicina a la programació 2017/2018 i ha de validar el seu pla d’estudis. A més, també ha explicat que els Ajuntaments de Vic, Manresa, Ripoll, Manlleu, Torelló i Olot han aprovat una moció de suport al projecte.  

  El vicerector de Recerca, Jordi Villà, ha presentat els resultats de recerca d’aquest últim curs en el qual s’ha posat de manifest el gran augment aconseguit, sobretot en convocatòries internacionals. Concretament, fins al mes de juny, la UVic-UCC ha aconseguit 1.742.879 euros a través de convocatòries competitives. Fa tres anys aquesta xifra era de 339.000 euros.

  El Patronat també ha estat informat d’un dels projectes estratègics més destacats per al territori, que compta amb la participació de la Universitat, Creacció, el Consell Comarcal d’Osona i el Consorci Hospitalari de Vic. Es tracta del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) RIS3CAT d’Osona, una convocatòria europea dirigida a iniciatives dissenyades i impulsades des de l’àmbit local. En el cas d’Osona, la convocatòria, de 4,3 milions d’euros, se centra a desenvolupar una indústria basada en el coneixement en el marc d’un ecosistema innovador, per tal de generar llocs de treball de qualitat i competitivitat del teixit empresarial.
   
  En paral·lel, el Patronat ha donat el vistiplau al nomenament del doctor de la UVic-UCC, Lluís Benejam, com a nou director de la Càtedra de l’Aigua, que tindrà un canvi d’orientació i funcionalitat, més dirigida cap al medi natural. La Càtedra està integrada per la UVic-UCC, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Sant Hilari de Sacalm. La reunió d’avui del Patronat també ha permès tirar endavant la posada en marxa d’un nou Programa de Doctorat interuniversitari en Bioinformàtica. L’objectiu del projecte, que impulsen plegades la UVic-UCC, la UAB, la UPC, la UdG, la UdL i la UOC, és donar continuïtat formativa als estudis existents o programats a nivell de grau i de màster en aquesta disciplina.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual